AZ aangekomen in Thessaloniki

Gepubliceerd op 11 december 13, 15:24
THESSALONIKI- De selectie die Dick Advocaat samenstelde voor de uitwedstrijd tegen PAOK, is woensdagmiddag na een relatief korte vlucht gearriveerd in Griekenland. AZ Media legde de Europa League-trip vast in een (foto)verslag.

Nadat de vleugels van het Transavia-toestel van de nachtvorst waren ontdaan, steeg vluchtnummer HV 7341 om 11:30 uur op in de onbewolkte Noord-Hollandse lucht. Waar het afgelopen Europese uitduel naar Kazachstan een vlucht van ruim zes uur vereiste, werd de te overbruggen afstand tussen Amsterdam en Thessaloniki nu in een gunstigere tijdspanne overbrugd: tweeënhalf uur.

Dos Santos
Aan boord van het toestel waren veel spelers uit de eigen jeugdopleiding. Onder hen ook de 17-jarige Dabney Dos Santos. “Geweldig dat ik bij de selectie zit. Ik had het niet zien aankomen en hoorde dinsdag pas dat ik mee mocht”, reageerde de speler van AZ Onder 19.

Weerzien
De route over Slovenië, Kroatië en Servië bracht de AZ-equipe in een havenstad met vergelijkbare weersomstandigheden als in Nederland: zonnig, fris en rond de acht graden. Een rit van vijf minuten in de bus betekende een weerzien met het Hyatt Regency Hotel, het onderkomen waar AZ verbleef toen het in 2005 ook tegen PAOK aantrad.

Om 18:00 uur plaatselijke tijd (een uur later dan in Nederland) blikken Advocaat en Donny Gorter tijdens de persconferentie vooruit op de groepswedstrijd van donderdag (21:05 uur) tegen de huidige nummer twee van Griekenland. Aansluitend traint AZ in het Toumba Stadion. Van beide gebeurtenissen volgt woensdagavond een verslag op AZ.nl.

Live
Volg PAOK Saloniki - AZ live via RTL 7 en de officiële AZ Twitter.

Fotoverslag
Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl