AZ - Ajax met publiek in AFAS Stadion

Gepubliceerd op 10 december 19, 10:26

ALKMAAR- AZ - Ajax wordt zondagmiddag mét publiek gespeeld in het uitverkochte AFAS Stadion. In samenspraak met de gemeente Alkmaar en het onafhankelijke ingenieursbureau Royal HaskoningDHV is dinsdag besloten dat de thuishaven van AZ weer veilig is.

AZ heeft de afgelopen weken de aanvullende vragen van de gemeente beantwoord. Op basis van het uitgebreide veiligheidsonderzoek van Royal HaskoningDHV en deze antwoorden is het stadion weer vrijgegeven, nadat op 10 augustus een deel van het dak instortte.

Eenhoorn: ‘Heel blij’
“We zijn uiteraard heel blij met dit besluit”, reageert AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “Het is geweldig hoe onze spelers, staf en medewerkers de afgelopen maanden hebben gepresteerd. Ook onze fans zijn ons steeds blijven steunen. We hebben er, in samenspraak met alle betrokken partijen, keihard voor gewerkt om alles gereed te krijgen. Daarbij stond veiligheid altijd voorop. Nu is het tijd om weer naar huis te gaan.” 

Aftrap
AZ - Ajax, het duel tussen de nummer twee en één van de Eredivisie, begint zondag om 16:45 uur. Bekijk hier de kaartverkoop-info.