AZ akkoord met BAM over nieuw dak

AZ akkoord met BAM over nieuw dak

Gepubliceerd op 22 mei 20, 15:00

ALKMAAR- AZ heeft een akkoord bereikt met BAM Bouw en Techniek over het nieuwe dak van het AFAS Stadion. Inmiddels is gestart met de voorbereidende werkzaamheden.

Het nieuwe dak - naar een ontwerp van ZJA - wordt aan alle zijden vier meter langer richting het veld, waardoor het stadion de supporters meer comfort zal bieden bij regenachtig weer. De huidige lichtmasten worden vervangen door duurzame LED-verlichting in de dakrand. BAM voert de werkzaamheden uit in samenwerking met ASK Romein, gespecialiseerd in staalbouw. De werkzaamheden worden binnenkort gestart en zullen ook plaatsvinden tijdens de eerste seizoenshelft. Door tijdelijke voorzieningen kunnen er wel wedstrijden gespeeld worden in het stadion.


Eenhoorn: ‘Stap vooruit’

“Dit akkoord betekent dat de plannen voor het nieuwe dak ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden”, reageert AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “Als club zetten we hiermee, ondanks de zware tijd waar we met elkaar in zitten, weer een stap vooruit. We bieden onze fans een veilig, comfortabel en innovatief stadion.”


Moleman: ‘Ambities’
“We kunnen nu echt aan de slag”, zegt Eric Moleman, directeur BAM Bouw en Techniek. “De voorbereidingen zijn in volle gang en binnen een aantal weken gaan we starten met de funderingen. We zijn er bijzonder trots op dat we de kennis en ervaring van BAM kunnen inzetten om het nieuwe dak te realiseren en daarmee een bijdrage te leveren aan de ambities van AZ.”

Directeuren Eenhoorn (AZ) en Moleman (BAM).

Ervaren stadionbouwer

BAM heeft ruime nationale en internationale ervaring in stadionbouw. In Nederland is BAM betrokken (geweest) bij de Johan Cruyff ArenA, het PSV-stadion, Euroborg, Gelredome en De Kuip. In Duitsland bouwde BAM onder meer nieuwe stadions in Berlijn, Mainz, Karlsruhe, Dresden en Stuttgart. BAM realiseerde in Johannesburg Soccer City, waar de finale van het WK 2010 werd gespeeld.


Updates

AZ houdt je de komende maanden op de hoogte met updates over de bouwplannen en de voortgang.

Stadionbeelden & ontwerp: ZJA
Foto’s: Ed van de Pol / edvandepol.nl