AZ bedankt Under Armour

Gepubliceerd op 10 mei 20, 15:59

ALKMAAR- AZ neemt na vijf seizoenen afscheid van Under Armour. Het innovatieve Amerikaanse sportmerk verzorgde sinds het seizoen 2015-2016 de wedstrijd-, trainings- en presentatiekleding van het eerste elftal en de negen teams uit de AZ Jeugdopleiding.

AZ was de eerste profclub in Nederland die gekleed werd door Under Armour. In mondiaal opzicht vonden de Alkmaarders zich terug in een rijtje met onder meer Tottenham Hotspur en Southampton (Engeland), Fluminense FC (Brazilië), FC St. Pauli (Duitsland) en Estudiantes de la Plata (Argentinië).

Successen
In de tenues van het in Baltimore gevestigde merk – dat zijn Europese hoofdkantoor in Olympisch Stadion Amsterdam had – bereikte AZ twee bekerfinales en ook in de competitie werden goede resultaten overlegd. De ploeg werd twee keer vierde en bezette ook de zesde, derde en gedeeld eerste plaats in de eindrangschikking. Drie keer werd kwalificatie voor Europees voetbal afgedwongen en tweemaal werd de knock-outfase bereikt.

Populairste shirts
In het Eredivisie Shirtfestival werden deze week nog twee Under Armour-tricots verkozen tot de populairste AZ-kits ooit gedragen op het hoogste niveau. Het gaat om de van een gouden randje voorziene thuis- en uitshirts uit het seizoen 2017-2018. Destijds werd het vijftigjarige bestaan van de club gevierd.


Koster: ‘Boost voor uitstraling’

“Na vijf mooie seizoenen komt een einde aan een zeer prettige samenwerking”, zegt Michael Koster, AZ’s Directeur Commerciële Zaken. “Toen wij in 2015 met Under Armour in zee gingen, stonden zij al te boek als een gerenommeerd merk op het gebied van sportartikelen. Bij AZ zijn we nadien alleen maar enthousiaster geworden, want UA heeft zich bewezen als een buitengewoon professionele partner die staat voor topkwaliteit. Wij zijn blij daar jarenlang de vruchten van te hebben geplukt, want dit partnerschap gaf onze uitstraling een evidente boost.”