AZ bindt Deen en Schouten

AZ bindt Deen en Schouten

Gepubliceerd op 09 juli 21, 14:51

ALKMAAR- AZ heeft vrijdag Daniël Deen en Lewis Schouten aan zich gebonden. De jeugdspelers ondertekenden in het AFAS Stadion een contract tot medio 2023. Beiden hebben de optie voor één extra jaar. 

Deen: 'Eén van de beste jeugdopleidingen'
"Ik hoop dat dit het begin is van iets moois", vertelt Deen. De achttienjarige doelman kwam 2014 over van VSV uit Velserbroek en sloot destijds aan bij AZ Onder 12. "AZ heeft één van de beste jeugdopleidingen van Europa en ik kan hier nog veel leren. Dit seizoen hoop ik minuten te maken bij Jong AZ, maar ik ben ook nog speelgerechtigd voor AZ Onder 18." Deen omschrijft zichzelf als een meevoetballende keeper. "Ook heb ik goede reflexen. De coaching van mijn defensie is nog een ontwikkelpunt en ook in het heersen in de zestien moet ik stappen blijven zetten."


Schouten: 'Laten zien wie ik ben'
Ook Schouten speelt sinds 2014 in de AZ Jeugdopleiding, nadat hij eerder voor HSV Heiloo uitkwam. Na een lange periode van blessures – die ontstonden door groeipijnen – heeft de zeventienjarige middenvelder de stijgende lijn weer te pakken. "Het gaat nu erg goed en ik ben mezelf sterk aan het ontwikkelen. Ik kan op vier posities uit de voeten, ben goed aan de bal en beschik over veel snelheid. Mijn inzicht is mijn sterkste punt. Komend jaar wil ik basisspeler worden bij AZ Onder 18 en zo snel mogelijk bij AZ 1 laten zien wie ik ben."


Foto's: Steven Schmitz