AZ bindt jeugdspeler Oud

AZ bindt jeugdspeler Oud

Gepubliceerd op 05 juli 22, 18:32

ALKMAAR- AZ heeft dinsdag jeugdspeler Joeri Oud vastgelegd. De zeventienjarige centrumverdediger uit Heiloo ondertekende in het AFAS Stadion zijn eerste profcontract tot medio 2025. 

Oud maakte in 2015 de overstap van HSV Heiloo naar de AZ Jeugdopleiding. Hij begon in de Onder 12-selectie en maakt komend seizoen deel uit van AZ Onder 18. 

Derby der Lage Landen
Op 5 maart 2020 debuteerde Oud in Oranje Onder 15 als jeugdinternational. In de Derby der Lage Landen speelde hij 1-1 tegen België. Ook na zijn entree behoorde hij regelmatig tot nationale jeugdselecties. 

Oud: 'Steeds meer een volwassen speler'
"Het is heel lekker en een mooie beloning om hier mijn eerste contract te tekenen", vertelt Oud. "Het voelt hartstikke goed dat de club zo zijn vertrouwen in mij uitspreekt. Ik heb me de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en ben steeds meer een volwassen speler geworden. Ook ben ik gegroeid in het leiden van het team, het coachen van medespelers en bijdragen aan het winnen van een wedstrijd."

Seizoenkaart
"De AZ Jeugdopleiding is de beste plek om jezelf als voetballer te ontwikkelen. Hoever ik ga komen hangt van mezelf af. Als ik hard blijf werken heb ik er vertrouwen in dat ik AZ 1 kan bereiken. Ik ben van jongs af aan al fan van de club en heb al zeven jaar op rij een seizoenkaart. Het zou heel tof zijn om het eerste te halen."

Brandenburg: 'Goed spelinzicht'
"Joeri is een speler met zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten", vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij is goed in het doordekken en onderscheppen van gevaarlijke passes. Dat toont aan dat hij over goed spelinzicht beschikt. In het aanvalsspel is hij in staat door de linies heen te spelen en crosspasses bij zijn medespelers af te leveren. Ook dribbelt hij graag in en behoudt daarbij goed het overzicht. Joeri is een interessante speler die zich de komende jaren kan opwerken naar het betaald voetbal."

Foto's: Vincent de Vries