AZ bindt jeugdtrainers Blei en Zwagerman

Gepubliceerd op 23 maart 18, 13:33
ZAANSTAD- Dico Blei en Dennis Zwagerman hebben vrijdag een contract bij AZ getekend. Beide jeugdtrainers begonnen zes jaar geleden in de AZ Voetbalschool in de Regio en ontwikkelden zich in de loop der jaren dusdanig dat een beloning in de vorm van een verbintenis niet kon uitblijven.

“Het is heel mooi dat we twee jongens uit de regio die al jaren betrokken zijn bij de club nu aan ons hebben gebonden met een contract”, klonk Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg na het zetten van de handtekeningen. “Zij hebben als trainer van de AZ Voetbalschool en hier op de club een enorm positieve ontwikkeling doorgemaakt en zich de AZ-visie eigen gemaakt.”

Opstap
Brandenburg sprak dan ook van ‘een mooie toevoeging’ aan de trainersstaf. “Dico en Dennis hebben veel kennis in huis, zijn in staat zich in elke situatie aan te passen, hebben een pedagogische achtergrond en beschikken over veel bevlogenheid, nieuwsgierigheid en passie. Het is ook mooi om te zien dat de AZ Voetbalschool in de Regio niet alleen voor de spelertjes een mooie opstap in de voetballerij is, maar ook voor ambitieuze, talentvolle trainers.”

Zwagerman: ‘Elke dag hard werken’
Zwagerman ziet eveneens overeenkomsten tussen de trajecten die spelers en trainers doorlopen bij AZ. “Net als voor jeugdvoetballers is deze club ook als trainer een geweldige plek om je door te ontwikkelen”, zegt de 25-jarige oefenmeester uit Sint Pancras. “Als je bij deze club elke dag hard werkt en investeert in jezelf, dan volgt daar uiteindelijk een beloning voor. Dit voelt voor mij echt als een mooie beloning.”

Blei: ‘Blijk van waardering’
“Dit is een mooie blijk van waardering”, klinkt ook Blei – 25 jaar oud en afkomstig uit Heiloo – zeer voldaan. “Je werkt er hard voor, maar het maakt wel trots als je dan een aanbieding krijgt van AZ, toch een van de beste plekken om te werken op het gebied van talentontwikkeling. Als mens en als trainer heb ik hier al heel veel geleerd en ik kijk er heel erg naar uit naar het werken met al dat talent in de komende jaren.”