AZ bindt Van Rhijn

Gepubliceerd op 31 augustus 18, 10:46
ALKMAAR- AZ heeft vrijdagochtend Ricardo van Rhijn aan zich gebonden. De 27-jarige verdediger tekent voor één seizoen in Alkmaar. Van Rhijn werd afgelopen seizoen al gehuurd van het Belgische Club Brugge.

Van Rhijn doorliep de jeugd van Ajax en debuteerde daar op 21 september 2011 in het eerste elftal in de bekerwedstrijd tegen vv Noordwijk. Zijn eerste officiële doelpunt maakte de rechtsback in de met 2-0 gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Steaua Boekarest.

International
In totaal speelde de verdediger 163 wedstrijden voor de Amsterdamse club, maakte daarin zes treffers en werd drie keer landskampioen. In de zomer van 2016 tekende Van Rhijn een contract bij Club Brugge. Met de Belgische club won hij de Belgische Supercup. Eén voetbaljaar later huurde AZ de achtvoudig international voor één seizoen. In Alkmaarse dienst kwam hij tot nu toe elf keer in actie.

Van Rhijn: 'Voel me thuis'
“Deze club voelt al als een soort thuis voor mij”, zegt Van Rhijn, die gaat spelen met Nouri-rugnummer 34. “Ik heb hier de hele voorbereiding al meegedaan en ik ben blij dat AZ de keuze heeft gemaakt voor een extra jaar. Ik woon hier in de buurt, ik ken de selectie en de manier van spelen. Het is al met al een plek waar ik me goed voel.”

Huiberts: 'Betrouwbare kracht'
“We zijn er heel erg tevreden mee dat we de mogelijkheid kregen om Ricardo aan het eind van de transfermarkt nog te strikken”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “We zochten namelijk nog een stand-in voor Jonas Svensson. Ricardo heeft afgelopen jaar laten zien dat hij een betrouwbare kracht is.”

Foto's: AZ Media