AZ bindt vicewereldkampioen freestyle

Gepubliceerd op 25 september 21, 13:02

ALKMAAR- AZ gaat samenwerken met freestyle voetballer Hugo Vliese. De 19-jarige Castricummer is vicewereldkampioen Challenge en behoort tot de absolute wereldtop. Vliese staat zondag voorafgaand aan AZ - Go Ahead Eagles in het AFAS Stadion om zijn trucs aan het publiek te tonen.

Met deze unieke overeenkomst is AZ de eerste Europese club die officieel gaat samenwerken met een freestyler. De samenwerking geeft een nieuwe dimensie aan het bereiken van generatie Z, aanvullend op de AZ Juniorclubs en AZ eSports. Naast het showen van zijn trucs in het AFAS Stadion, gaan AZ en Vliese op regelmatige basis content maken voor social media en AZ TV. 

Vliese: ‘Veel zin in’
“Dit voelt onbeschrijfelijk”, zegt Vliese over de samenwerking met AZ. “Eerst vroeg ik me af hoe we dit zouden gaan doen, maar dat beeld werd steeds concreter. Je kunt heel veel dingen doen met freestylen en voetballen. We hebben wat leuke dingen bedacht, dus daar ik heb heel veel zin in.”

Toernooien
Tot slot gaat Vliese AZ vertegenwoordigen op toernooien. Vliese: “In december is er nog een internationaal toernooi in Den Haag. Daar ben ik nu hard voor aan het trainen en dan gaan we zien hoever ik daar kom. Ik doe mee aan verschillende toernooien en in 2019 werd ik tweede van de wereld met het onderdeel challenge. Dat is mijn beste prestatie tot nu toe.” 

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl