AZ bindt weer drie talenten

AZ bindt weer drie talenten

Gepubliceerd op 19 juni 21, 10:43
ALKMAAR- AZ heeft zaterdag weer drie jeugdexponenten aan zich gebonden. Ricuenio Kewal en Finn Stam tekenden in het AFAS Stadion tot medio 2023, Robin Lathouwers voor één seizoen. Bij alle drie is er de optie voor een extra jaar.


Kewal: 'Hard gewerkt'
"Ik speel al zeven jaar bij deze club, sinds de Onder 14", zegt Ricuenio Kewal (19), een tweebenige technisch vaardige vleugelaanvaller met een neusje voor de goal. In 2015 kwam hij over van AFC uit zijn geboortestad Amsterdam. "In de afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om hier te komen en dit is dus een heel mooi moment. Komend seizoen ben ik rechtsbuiten in Jong AZ en mijn doel is te debuteren in het profvoetbal. Daarna een basisplaats en dan richt ik mijn pijlen op het eerste elftal.''


Lathouwers: 'Opnieuw laten zien'
Robin Lathouwers (21) had eerder al een contract en speelde afgelopen seizoen na langdurig blessureleed op amateurbasis voor de club. Bij Jong AZ liet de rappe rechtervleugelverdediger zich gelden, met nu een nieuw contract als gevolg. "Ik heb een moeilijke tijd gehad, maar de kans gekregen me na mijn blessures opnieuw te laten zien", zegt de Hoofddorper, die in 2011 overkwam van SV RAP. "Uit dit contract spreekt vertrouwen van de club. Nu is het aan mij om basisspeler te worden bij Jong AZ en daarna hopelijk aan te sluiten bij het eerste."


Stam: 'Goede keuze geweest'
"Hier tekenen is al van kleins af aan een jongensdroom", zegt Finn Stam (18). "Dit is een heel mooie stap richting hopelijk iets moois in de komende jaren." De Zaankanter was jarenlang spits, alvorens hij zich omturnde tot centrumverdediger. "In de Onder 15 heb ik besloten verdediger te worden. Daar ben ik nog altijd heel blij mee; dit contract bij AZ geeft wel aan dat het een goede keuze is geweest. Ik denk ook dat ik als verdediger voordeel heb aan mijn verleden als aanvaller, want ik ben comfortabel aan de bal en ervaar weinig stress als een tegenstander hoog druk zet. Komend seizoen aas ik op speelminuten in Jong AZ en wil ik me van mijn beste kant laten zien."


Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl