AZ bindt zich aan Spieren voor Spieren

Gepubliceerd op 19 oktober 17, 16:00
ALKMAAR- AZ heeft zich voor drie jaar gebonden aan Stichting Spieren voor Spieren. Zondagmiddag wordt deze samenwerking voor de aftrap van het Eredivisie-duel AZ - FC Utrecht officieel bekrachtigd.

AZ gaat zich als sportief partner inzetten bij het verwezenlijken van de droom van de stichting om spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.

Vlaar: ‘Samen sterker’
Aanvoerder Ron Vlaar is al jaren als ambassadeur aan de stichting verbonden en is dan ook erg blij met deze stap van zijn huidige werkgever. “Samen sta je toch sterker en wat is er nou mooier dan om met je hele team deze fantastische kinderen te kunnen helpen?”

Vlaar: “In mijn jaren als ambassadeur heb ik met diverse kinderen gesproken en wat mij iedere keer raakt, is het doorzettingsvermogen en optimisme dat deze kinderen zo kenmerkt. Daar blijf ik me graag nog vele jaren voor inzetten en nu dus ook samen met AZ. Een erg mooie stap van de club!”

Eenhoorn: ‘Veel publiciteit’
“Stichting Spieren voor Spieren heeft mij persoonlijk altijd al erg aangesproken omdat ik het ieder kind gun om normaal te kunnen bewegen en sporten. Met AZ gaan we ons steentje bijdragen aan dit fantastische doel. Dat doen we onder meer met de inzet van onze spelers”, aldus Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur van AZ.

Booij: ‘Erg blij met AZ’
Ook bij Spieren voor Spieren is men zeer verheugd over deze samenwerking. “We zijn erg blij dat we zo’n mooie topclub als AZ als sportief partner aan ons kunnen binden”, reageert Spieren voor Spieren Directeur Minke Booij. “Ons motto ‘gezonde spieren voor zieke spieren’ en het feit dat wij ruim 19 jaar geleden ontstaan zijn vanuit het voetbal, maakt dat deze samenwerking op meerdere vlakken overeenkomt en aansluit bij ons sportieve DNA. Gaaf dat AZ zich gaat inzetten voor alle kinderen met een spierziekte!”

Onderscheidende positie
Spieren voor Spieren haalt door middel van sportieve fondsenwerving geld op om kinderen met een spierziekte een beter toekomstperspectief te bieden en om uiteindelijk alle 600 spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen. Spieren voor Spieren houdt er een onderscheidende positie op na ten opzichte van andere goede doelen. Het verschil zit 'm in de wortels van de organisatie. In het DNA van de sporters die de organisatie zijn gestart en die haar nog steeds maken tot wat zij is.

Spieren voor Spieren wil een plek in Nederland creëren waar alle kinderen met een (mogelijke) spierziekte terecht kunnen voor de beste diagnose, behandeling en zorg. Ze maakt zich sterk voor kinderen mét, en een wereld zónder spierziekte bij kinderen. Dit zijn ruim 20.000 kinderen in Nederland die 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, beperkt worden door hun spierziekte. Eten, slapen maar ook spelen en sporten zijn voor hen niet vanzelfsprekend.