AZ breekt contract Berkhout open

AZ breekt contract Berkhout open

Gepubliceerd op 02 juli 21, 17:19

ALKMAAR- AZ heeft vrijdag het doorlopende contract van Jorn Berkhout opengebroken en met vijf jaar verlengd. De negentienjarige verdediger van Jong AZ zette in het AFAS Stadion zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot medio 2026. 

De Heerhugowaarder stroomde in 2013 vanuit de AZ Voetbalschool in de Regio door naar de AZ Jeugdopleiding. Vanaf AZ Onder 12 doorliep hij verschillende leeftijdscategorieën alvorens hij vorig seizoen aansloot bij Jong AZ. Bij de beloften maakte hij in oktober zijn entree op profniveau en kwam uiteindelijk tot 25 duels in de Keuken Kampioen Divisie. 

Debuut
Op 16 mei debuteerde Berkhout in de Alkmaarse hoofdmacht. In het Eredivisie-duel met Heracles Almelo kwam hij vlak voor tijd binnen de lijnen. Dat hij in beeld is bij AZ 1 blijkt ook uit zijn opname in de trainingsselectie van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Berkhout is één van de zes AZ Jeugd-spelers die zich mag laten zien. 

Berkhout: 'Volwassener geworden'
De verdediger tekende in 2019 zijn eerste profcontract. Die verbintenis wordt nu verlengd. "Het toont aan dat de club veel vertrouwen in mij heeft en daar ben ik heel blij mee. Ik ben als speler volwassener geworden en heb grote stappen gezet. Dit nieuwe contract is een bevestiging dat ik op de goede weg ben. Een verlenging van vijf jaar is niet niks."

'Uiterste best'
"Ik ben vastberaden het eerste elftal te halen", vervolgt Berkhout. "Dat moment komt steeds dichterbij. Ik wil zoveel mogelijk bij AZ 1 betrokken blijven en doe mijn uiterste best om te laten zien dat ik het niveau aankan. Om die stap te maken moet ik nog beter worden in de coaching van medespelers en het organiseren van de defensie. Ook moet ik aan de bal blijven groeien, zoals ik dat de afgelopen jaren heb gedaan."

Brandenburg: 'Al mooie stappen gezet'
"Jorn heeft zich uitstekend ontwikkeld", vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij begon vorig seizoen in AZ Onder 18, maar werkte zich al snel op tot Jong AZ. Daar maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal, werd basisspeler en is nu zelfs in beeld bij AZ 1. Jorn werkt stoïcijns aan zijn eigen ontwikkeling en heeft daardoor al mooie stappen gezet. We hopen dat hij deze lijn de komende jaren kan doortrekken."

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl