AZ breekt contract Ouwejan open

Gepubliceerd op 16 mei 18, 11:29
ALKMAAR- AZ heeft woensdagochtend het contract van Thomas Ouwejan opengebroken en verlengd tot medio 2022. De vorige overeenkomst met de 21-jarige linksback liep tot de zomer van 2020. Ouwejan kwam afgelopen seizoen 37 keer in actie in de hoofdmacht van AZ.

Ouwejan speelt sinds 2007 in de AZ Jeugdopleiding, nadat hij als pupil overkwam van De Foresters uit Heiloo. In december 2015 maakte de linkspoot zijn debuut in de Europa League-wedstrijd tegen Athletic Bilbao in San Mamés. Momenteel staat de teller van de jeugdinternational op 54 offciële wedstrijden voor AZ.

Oranje
Na het zetten van de handtekening meldt Ouwejan zich in Zeist. Daar sluit de Heilooër aan bij het Nederlands elftal voor een tweedaagse trainingsstage. Daarna reist hij met Jong Oranje richting Zuid-Amerika voor oefeninterlands tegen Bolivia en Paraguay.

Ouwejan: 'Hartstikke mooi'
“Ik ben hier erg blij mee”, zegt Ouwejan. “Het is hartstikke mooi om voor zo’n lange tijd te mogen bijtekenen. AZ is een nuchtere club en dat past bij mij. Ik denk dat ik me goed heb ontwikkeld, maar er blijven nog genoeg verbeterpunten. Ik wil nog vaker op de juiste momenten mee naar voren en daarmee belangrijk zijn voor het team.”

Huiberts: 'Passende beloning'
“Thomas is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde in ons elftal”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts op de nieuwe verbintenis. “Hoewel zijn contract nog twee seizoenen doorliep, vonden wij dat zijn ontwikkeling een passende beloning moest krijgen. Thomas is een jongen uit de regio, heeft een goed loopvermogen en uitstekend linkerbeen. We zijn dan ook blij dat we hem langdurig aan de club hebben kunnen binden.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl