AZ Business Team verslaat sc Heerenveen

Gepubliceerd op 29 oktober 18, 15:46
ALKMAAR- Na twee weken rust voor het AZ Business Team konden de schoenen weer uit het vet, werd de kleding weer op de haakjes gehangen en werden de groenmannen weer aan het werk gezet. Een terugblik in woord en beeld.

De selectie was gretig en in de afgelopen periode zijn er wat mooie transfers geweest. Speler en tevens spelersmakelaar Wijnker is aan de gang geweest en zorgde voor de handtekening van Boekel. ‘Een koopje’, zoals Wijnker het presenteerde. Dan was er volgens Kleiboer meer concurrentie nodig op de linkerkant en trok hij Van Hooff en Dang naar het Business Team. De kas is nog niet leeg want grote afwezige Tromp zorgt, volgens eigen zeggen, voor de grootste aankoop in de geschiedenis. Kossen, oud Nederlands zaal-international, wordt eerdaags gepresenteerd en zal snel zijn debuut maken. Genoeg over de afgelopen twee weken. sc Heerenveen reist af naar Alkmaar om onder zonnige maar winterse omstandigheden te strijden voor drie punten.

Publiek
Verzamelen, check. Huis-chauffeur Theo van Velzen, check. Vaste leidsvrouw Marijke, check. Strakke grasmat, check. Zon, check. Zoals je leest, aan de omstandigheden gaat het niet liggen.
Bruynesteijn en Kreuger hadden keuze te over, met de nieuwe transfers was er ineens een bank van 6 wissels.

Om 13:25 uur, het was het Bruynesteijn die samen met Kreuger de mannen van het AZ Business team nog even toesprak voor de laatste details. Gas erop, afmaken en snel beslissen. Zomaar wat kreten die het verhaal samenvatten. Het publiek uit Alkmaar heeft dit waarschijnlijk van heinde en verre gehoord want het was druk. 13:30 uur, leidsvrouw Nat startte de eerste helft en gelijk vanaf het begin waren de intenties duidelijk. AZ in de aanval.

Het begon met de snelle verplaatsingen van de linkerkant naar de rechterkant. Bruynesteijn en Kreuger keken elkaar aan en je hoorde ze mompelen: wat gebeurt hier allemaal? Het was dan ook niet verwonderlijk dat de eerste kans niet lang op zich liet wachten. Helaas stond Van der Wel zijn vizier nog even niet op scherp. Rakelings naast de goal. Kon dit goed blijven gaan voor sc Heerenveen?

Nee is het antwoord! Uitblinkende middenvelder Guney Turpucu speelde zich vrij en met rechts streept hij de bal rechtdoor. Keeper van dienst bij sc Heerenveen hield er hier en daar wat uit maar van dit schot heeft hij waarschijnlijk de bal niet eens gezien. Onderkant lat rolde de bal het net in. 1-0. Dit was het zetje dat AZ nodig had, want niet veel later was het 2-0. Brink maakte de ouderwetse beweging van Laudrup, waarna hij zichzelf vrij zette maar het doelpunt gunde aan inglijdende Van der Wel!

Naar huis brengen die wedstrijd en snel in het slot gooien. Toch was het sc Heerenveen dat er telkens listig uit kwam. Een sterk keepende Bonny stond met een paar weergaloze reddingen telkens in de weg. Genoeg gespeeld, hebben de mannen van het AZ Business Team gedacht. Opschakelen en afmaken. Boekel bewees dat Wijnker geen onzin uitkraamde, want waar hij de eerste solo nog gunde aan de inkomende Van den Berg (die trouwens miste), was het zijn werkelijk prachtige tweede solo die hij zelf tegen de touwen schoot. Lionel Boekel - zoals hij aan de kant werd genoemd - was verantwoordelijk voor de 3-0 en de schakel voor de 4-0.

Links veroveren, Lionel Boekel inspelen, openen en Brink aan het werk zetten. Makkelijk gezegd maar op snelheid brengt Brink de bal voor. Van der Wel stond waar hij moest staan en zorgde voor zijn tweede van de dag. Het was een leuke eerste helft, zowel voorin, op het midden en achterin stond het als een huis. sc Heerenveen kwam er niet aan te pas. Verdiensten van het hele team.

Tempootje terug
4-0 voor bij rust, wat zou jij doen? Consolideren en uitspelen, zorgen voor geen blessures en zorgen dat het publiek krijgt wat ze ook verdienen. De 3 punten. Dit was in het kort de samenvatting van de tweede helft.

Hoogtepuntjes?
- Een goede voorzet van Van den Berg belandt op het hoofd van Van der Wel die zijn 3e aantekende. Helaas werd er door Nat, in samenwerking met de VAR, besloten om de goal af te keuren. Buitenspel
- Countervoetbal sc Heerenveen zorgt voor 4-1. Marco Lenstra Heerschop ging alleen op Bonny af. Deze keer kon Bonny het tij niet keren.
-De topscorer bokaal is ook belangrijk bij het Business Team van AZ. Van Hooff die ook wilt meedingen naar deze prijs, want na een heerlijke rush op rechts gaat hij voor eigen succes en laat Van der Wel alleen mee-rennen voor de meters. Helaas geen 5-1. Meer dan dit? Nee , er gebeurde niet veel meer in de tweede helft.

Derde helft
Na te hebben gedoucht keerden de mannen van Bruynesteijn, Kreuger en gelegenheidscoach Venema terug naar het AFAS Stadion waar zij plaats konden nemen in de Georg Kessler Lounge. Gezelligheid, goede gesprekken en echt kennismaken stonden centraal voorafgaand aan de wedstrijd. Hierna stond de wedstrijd van beide vlaggenschippen centraal en konden de spelers, staf en begeleiding genieten van een heerlijk drie-gangen-diner.

Meer weten, ook meevoetballen, het kan! Vraag meer informatie aan bij Tim Termaat