AZ-complex definitief naar de Zaanstreek

Gepubliceerd op 10 juni 14, 17:29
ALKMAAR- Het nieuwe trainingscomplex van AZ wordt definitief op sportpark Kalverhoek in de Zaanstreek gebouwd. Dat is vrijdag 6 juni met de ondertekening van de overeenkomsten vastgesteld. Deze dinsdag werd het besluit toegelicht: “We voelen ons welkom.”

“Met het ondertekenen van deze overeenkomst zetten we een grote stap vooruit in de toekomst van AZ”, reageerde AZ's Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “De jeugdopleiding is een belangrijke pijler onder onze toekomstvisie. Daarom willen wij de beste faciliteiten om onze talenten te kunnen ontwikkelen. Die kans biedt Zaanstad ons. Vanaf het allereerste moment is de gemeente daadkrachtig en welwillend geweest. We hebben ook enorm veel positieve reacties gekregen, zoals tijdens de recentelijke kennismakingslunch met Zaanse ondernemers in het AFAS Stadion. Met de verhuizing naar Kalverhoek worden de historische banden met de Zaan aangehaald. We voelen ons welkom. Dat geeft een goed gevoel.”

Voorbereidingen
De komende periode staat in het teken van de voorbereiding van de daadwerkelijke realisatie van het complex. Zo komt er een definitief ontwerp van het nieuwe trainingscomplex. Daarna worden de bouwwerkzaamheden ingepland en afgestemd met de verenigingen die nu op het sportpark gevestigd zijn. Het doel is dat AZ vanaf het seizoen 2015-2016 met alle jeugdteams traint op Sportpark Kalverhoek.

Olthof: ‘Blij en trots’
Jeroen Olthof, wethouder sport van Zaanstad, sprak zijn tevredenheid uit: ‘Ik ben blij en trots dat we AZ aan de Zaanstreek weten te binden. De afgelopen maanden zijn spannend geweest, maar de overleggen heb ik altijd als plezierig ervaren. De komst van AZ is voor mij een bewijs van de kracht die in de Zaanstreek zit. Het toont aan dat we een goede vestigingsplaats zijn voor de meest uiteenlopende partijen. De vestiging van een Eredivisie-club draagt enorm bij aan de ambitie van Zaanstad op het gebied van sport en talentontwikkeling. Samen met AZ kunnen we het verschil maken in de ontwikkeling van jonge sporters in de Zaanstreek.”

Tange: ‘AZ mooie aanwinst’
“We zijn als gemeente erg blij met het besluit van AZ om het nieuwe trainingscomplex definitief op sportpark Kalverhoek te vestigen”, zei Peter Tange, burgemeester van Wormerland. “De komst van het trainingscomplex is een mooie aanwinst voor de Zaanstreek en betekent een kwaliteitsimpuls voor het sportpark. Zodra de benodigde vergunningsaanvragen binnen zijn zal de gemeente Wormerland de ruimtelijke procedure voortvarend oppakken om een spoedige realisatie van het sportcomplex mogelijk te maken.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl