AZ contracteert Anderson

Gepubliceerd op 27 juni 14, 16:30
ALKMAAR- AZ heeft vrijdag vleugelverdediger Djavan Anderson tot de zomer van 2016 vastgelegd. De 19-jarige Amsterdammer komt over van Ajax, waar hij de jeugdopleiding doorliep. De rechtsbenige Anderson maakte afgelopen seizoen bij Jong Ajax zijn debuut in het profvoetbal.

Anderson speelde afgelopen jaargang in Ajax Onder 19, waarmee hij landskampioen werd. Hij kwam tevens tot acht wedstrijden in de Jupiler League voor Jong Ajax. Anderson werd in 2012 Europees kampioen met Nederland Onder 17.

Stewart: ‘Bewijzen in A-selectie’
“Met Anderson hebben we een talentvolle rechter vleugelverdediger aangetrokken”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Hij mag zich komend seizoen bewijzen in de A-selectie, waar hij onder meer de concurrentie aangaat met Mattias Johansson. Anderson is een speler met veel loopvermogen, die ook op het middenveld kan spelen.”

Anderson: ‘Teamspeler’
“Ik zie mezelf als een atletische speler met zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten”, zei Anderson na het tekenen van zijn verbintenis. “Ik heb als verdedigende middenvelder gespeeld, maar vooral veel als rechtsback. Voor die positie heeft AZ me ook gehaald. Ik ben echt een teamspeler en kijk er als Amsterdammer naar uit om met Marco van Basten te gaan werken. Dat is echt iemand tegen wie ik opkijk.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl