AZ contracteert Bazoer

AZ contracteert Bazoer

Gepubliceerd op 01 augustus 22, 18:18

ALKMAAR- Riechedly Bazoer is de nieuwste aanwinst van AZ. De 25-jarige middenvelder ondertekende maandag in het AFAS Stadion een verbintenis tot medio 2025. Bazoer vertrok vorige maand transfervrij bij Vitesse en sluit per direct aan bij AZ. 

De Utrechter begon zijn carrière in de jeugdopleiding van PSV, waarna hij in 2012 de overstap maakte naar Ajax. Na vier jaar in Amsterdamse dienst werd Bazoer in 2017 verkocht aan het Duitse VfL Wolfsburg, dat hem later verhuurde aan FC Porto en FC Utrecht.

Vitesse
In 2019 keerde Bazoer andermaal terug in eigen land toen hij werd overgenomen door Vitesse. In Arnhem was Bazoer een vaste waarde en kwam tot 104 wedstrijden. Daarin was hij tien keer trefzeker en gaf hij zeven assists. In het laatste duel van afgelopen seizoen – de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen AZ (6-1) – stond Bazoer nog negentig minuten binnen de lijnen. Als Vitessenaar was hij daarin trefzeker met een rake vrije trap.

Nederlands Elftal
Op 13 november 2015 maakte Bazoer op negentienjarige leeftijd zijn debuut in het Nederlands Elftal. In een oefeninterland met Wales kwam hij vlak voor tijd binnen de lijnen als vervanger van AZ-middenvelder Jordy Clasie. Later speelde hij nog vijf interlands, waardoor de teller voor hem op zes staat.  

Bazoer: 'Kan niet wachten om te beginnen'
"Het voelt fantastisch hier te zijn", reageert Bazoer. "Ik heb goede gesprekken gehad met Max Huiberts en Pascal Jansen. Daarin werd duidelijk wat ze met mij van plan zijn en daar hield ik een erg positief gevoel aan over. Ik kan niet wachten om te beginnen. AZ is altijd een goede ploeg, speelt verzorgd positiespel en is veel aan de bal. Daar hou ik van. Alles klopt en ik ben blij hier vandaag te tekenen."


Huiberts: 'Geweldig inzicht'
"Riechedly heeft bewust gekozen voor een stap binnen Nederland", vertelt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "AZ past voor hem perfect binnen dat plaatje. Met het oog op het naderende vertrek van Fredrik Midtsjø hebben we snel gehandeld om de kwaliteit op het middenveld te waarborgen. Riechedly beschikt over een geweldig inzicht, uitstekende technische vaardigheden en staat ook fysiek zijn mannetje. Dat heeft hij al ruimschoots bewezen in de Eredivisie. Het is duidelijk dat hij veel kwaliteiten heeft."


Inspelen
Met de komst van Bazoer speelt AZ in op de aanstaande transfer van Fredrik Midtsjø. De Noorse middenvelder is momenteel al in Turkije om een transfer naar Galatasaray SK af te ronden. Na de komst van Mees de Wit, Mayckel Lahdo, Jens Odgaard en Zinho Vanheusden is Bazoer de vijfde aanwinst. Vanuit de AZ Jeugd schoven Sem Westerveld, Maxim Dekker en Zico Buurmeester officieel door naar de A-selectie.

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl