AZ contracteert Bel Hassani

Gepubliceerd op 31 augustus 16, 15:44
ALKMAAR- AZ heeft woensdag Iliass Bel Hassani vastgelegd. De 23-jarige middenvelder komt per direct over van Heracles Almelo en tekent in Alkmaar een contract tot medio 2021. "Een van de smaakmakers van de Eredivisie."

Bel Hassani doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en maakte op 22 augustus 2010 als zeventienjarige zijn debuut in het betaald voetbal. In drie seizoenen voor de Kasteelclub kwam de Marokkaanse Nederlander tot 75 wedstrijden (16 doelpunten) en werd hij bekroond met de Gouden Stier voor beste voetballer van de Jupiler League. In 2013 stapte Bel Hassani over naar Heracles Almelo, waar hij zijn Eredivisie-debuut maakte en in 98 wedstrijden tot 15 doelpunten kwam.

Huiberts: ‘Volgden Iliass al geruime tijd’
“Iliass is een creatieve, technisch vaardige middenvelder die zich de afgelopen seizoenen heeft opgewerkt tot een van de smaakmakers van de Eredivisie”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “We volgden Iliass al geruime tijd en nu hadden we de mogelijkheid om hem te halen. Met de kwaliteiten en creativiteit die Iliass meebrengt, is hij een goede aanvulling op ons middenveld.”

Bel Hassani: 'Heb vertrouwen dat ik hier mee kan'
"Iedereen in de club is positief en heeft me hoog zitten", reageert Bel Hassani. "AZ doet altijd rond de vierde plek mee. Ik heb net Wout Weghorst en Ben Rienstra gesproken. Drie oud-Heraclieden bij elkaar, dat maakt de aanpassing makkelijker. Ik wil laten zien waarom AZ me heeft gehaald. Afgelopen jaar heb ik een goed seizoen gedraaid, dat geeft me het vertrouwen dat ik hier mee kan. Ik ga elke dag keihard trainen en het m'n concurrenten zo moeilijk mogelijk maken."

Transfersom
AZ doet zoals gebruikelijk geen uitlatingen over de transfersom die met de overgang van Bel Hassani gemoeid is.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl