AZ contracteert Bizot

Gepubliceerd op 11 mei 17, 16:58
ALKMAAR- AZ heeft donderdagmiddag Marco Bizot vastgelegd. De 26-jarige keeper tekende in Alkmaar een contract tot medio 2021. Bizot wordt transfervrij overgenomen van het Belgische Racing Genk.

Bizot startte zijn loopbaan bij SV Westfriezen, waarna hij het grootste gedeelte van de jeugdopleiding van Ajax doorliep. Na een verhuurperiode aan SC Cambuur (21 wedstrijden) maakte de Horinees in 2012 de overstap naar FC Groningen. Voor de Groningers keepte hij in twee seizoenen 56 wedstrijden.
 
Racing Genk
In 2014 tekende Bizot een contract voor drie seizoenen bij Racing Genk. Nadat hij in zijn tweede seizoen uitgroeide tot eerste doelman stond hij bij de Belgische subtopper 54 keer onder de lat.
 
Huiberts: ‘Voldoet aan alle eigenschappen’

“Wij zochten een nieuwe eerste doelman en Marco voldoet aan alle eigenschappen die wij daarin graag zien”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij is in Nederland opgeleid, kan uitstekend meevoetballen, heeft een goede reflex en kan goed voor zijn goal keepen. Al met al een hele hoop eigenschappen waardoor wij voor Marco hebben gekozen.”
 
Bizot: ‘Blij verrast’
“Ik ben blij verrast dat AZ bij mij is uitgekomen”, zegt Bizot. “AZ was op zoek naar een Nederlandse keeper. Met mijn buitenlandse ervaring denk ik dat ik een toevoeging kan zijn voor de selectie en de jonge jongens een beetje wegwijs kan maken. Garanties heb je nooit, maar ik ga m’n uiterste best doen om eerste keeper te worden. Wanneer straks het seizoen begint, ga ik daarmee verder.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl