AZ contracteert Christiansson

AZ contracteert Christiansson

Gepubliceerd op 08 mei 20, 12:05

ALKMAAR- Viktor Christiansson (18) heeft zijn eerste contract bij AZ getekend. De Zweedse middenvelder speelt sinds vorig jaar in de AZ Jeugdopleiding en zette vrijdag zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2022. 

Christiansson begon zijn loopbaan bij Hässleholms IF in zijn geboorteland en maakte daar als zestienjarige al zijn debuut in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen ging hij met AZ Onder 19 ongeslagen aan kop in de kampioenspoule en kwalificeerde zich voor de UEFA Youth League.

Christiansson: ‘Doel geweest’
“Dit contract is vanaf het begin mijn doel geweest”, vertelt Christiansson. “Ik ben dankbaar voor de kansen die ik krijg bij AZ. Ik heb me snel kunnen aanpassen aan de Nederlandse cultuur en dat komt mede door wat de club mij heeft gegeven. Ik had niets beters kunnen verlangen en kan niet wachten er het beste van te maken.”

Belangrijke schakel
“AZ is een uitstekende club voor jonge spelers”, vervolgt de Scandinaviër. “In korte tijd ben ik een betere voetballer geworden. Komend seizoen sluit ik aan bij Jong AZ. Dat is een team vol goede spelers, dus het gaat lastig worden daar tussen te komen. Ik houd ervan kleine doelen te stellen om de ladder te beklimmen, dus ik wil eerst zoveel mogelijk speelminuten maken en uiteindelijk een belangrijke schakel in het team worden.”

Brandenburg: 'Intelligente middenvelder'
“Viktor is een intelligente controlerende middenvelder die afgelopen seizoen een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt”, zegt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Hij is technisch vaardig en heeft een goed gevoel voor positie in de opbouw. Verder beschikt hij over spelinzicht en mede daardoor is hij rustig aan de bal. We zijn benieuwd hoe Viktor zich komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie verder ontwikkelt en hopen dat hij mooie stappen kan zetten."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl