AZ contracteert Dekker

Gepubliceerd op 08 mei 18, 14:58
ALKMAAR- AZ heeft dinsdag Vince Gino Dekker vastgelegd. De Harderwijker komt deze zomer over van Ajax, waar zijn contract afliep. In Alkmaar tekent de jongeling een overeenkomst tot medio 2020 met een optie voor nog een seizoen. De 21-jarige linkspoot sluit aan bij Jong AZ.

Dekker is de zoon van oud-AZ’er Bennie Dekker. Dekker senior speelde in het seizoen 1994-1995 negentien wedstrijden (2 goals) voor de Alkmaarse hoofdmacht.

Betaald voetbal
Gino Dekker belandde via de amateurs van DVS ’33 op zijn zesde in de jeugdopleiding van Ajax. Op 12 augustus 2016 debuteerde de jeugdinternational in het betaalde voetbal tijdens de Jupiler League-wedstrijd tussen Almere City FC en Jong Ajax.

Wedstrijden
Dit seizoen kwam de jonge aanvaller tot vier invalbeurten voor de Amsterdamse beloften. In totaal speelde Dekker, mede door een veertien maanden durende knieblessure, vijftien wedstrijden voor Jong Ajax. In die Jupiler League-duels scoorde hij drie keer.

Dekker: ‘Kwaliteiten’
“Ik ben een klassieke linksbuiten”, omschrijft Dekker zichzelf. “Ik zoek graag mijn mannetje op en vind het ook fijn om in de diepte te worden gestuurd. Mijn handelsmerk is de voorzet met links, daarnaast heb ik ook een aardige trap met rechts. Dat zijn de kwaliteiten die de fans van me kunnen verwachten.”

Jeugdspelers
Dekker vervolgt: “Veel jongens bij AZ ken ik al, omdat ik sinds de F’jes tegen ze heb gespeeld. Ik vind het mooi om te zien hoeveel jeugdspelers de kans krijgen om door te breken bij AZ. Ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan.”

Huiberts: ‘Ouderwetse linksbuiten’
“We zijn blij dat we opnieuw een talentvolle speler aan ons hebben kunnen binden”, zegt AZ’s Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Gino kan als voetballer goed bij AZ passen. Een echte ouderwetse linksbuiten. Wij geven hem nu de kans om zich bij Jong AZ verder te ontwikkelen en vervolgens de stap naar het eerste te maken.”

✅ Transfer 🙌🏼 Welkom, Gino! 💬 Reacties op AZ.nl . . #VinceGinoDekker #AZ

Een bericht gedeeld door AZ (@azalkmaar) op