AZ contracteert drie jeugdspelers

AZ contracteert drie jeugdspelers

Gepubliceerd op 24 juni 21, 19:33

ALKMAAR- AZ heeft donderdag Loek Postma, Tristan Kuijsten en Job Kalisvaart vastgelegd. De drie jeugdexponenten ondertekenden in het AFAS Stadion een contract tot medio 2023, met de optie voor één extra jaar. 

Postma: 'Professioneler geworden'
"Ik ben heel trots", vertelt Postma (18), een verdediger die fel is in de duels en met zijn inzicht voor veel onderscheppingen zorgt. Hij kwam in 2014 over van FC Uitgeest, een club uit zijn woonplaats. "Dit contract is een extra stimulans. De afgelopen jaren ben ik fysiek gegroeid en in het veld professioneler geworden. Komend seizoen begin ik bij AZ Onder 18. Daar wil ik mezelf laten zien en hoop zo snel mogelijk de stap naar Jong AZ te maken."


Kuijsten: 'Een hoogtepunt'
Voor de zestienjarige doelman Kuijsten voelt zijn eerste contract als het einde van een lastige periode. "Door blessures en de coronamaatregelen in het voetbal was het in mentaal opzicht een uitdagend jaar. Het voelt goed om met een contract op zak verder te kunnen." De Almeerder beschikt naast goede reflexen ook over meevoetballende kwaliteiten en is sterk in het organiseren van zijn defensie. Hij verruilde Almere City FC in 2016 voor AZ, waar hij de afgelopen jaargang vanuit de Onder 16-selectie werd doorgeschoven naar Onder 17. "Dat was voor mij een hoogtepunt. Komend seizoen ga ik voor een basisplaats bij Onder 18."


Kalisvaart: 'IJzersterk bovenop gekomen'
"Ik wil zo snel mogelijk mijn voeten laten spreken in het AFAS Stadion", vertelt Kalisvaart (17). Hij is in 2015 overgekomen van het Heerhugowaardse Reiger Boys. "Ik ben een energieke middenvelder met diepgang en loopvermogen. Ik kan ballen veroveren, de ploeg op sleeptouw nemen en doelpunten scoren. De afgelopen seizoenen heb ik mezelf goed ontwikkeld. Door een blessure heb ik het even lastig gehad, maar daar ben ik ijzersterk bovenop gekomen. Ik heb het erg naar mijn zin bij AZ en kijk ernaar uit de komende jaren alles te blijven geven."


Foto's: Steven Schmitz & Ed van de Pol / edvandepol.nl