AZ contracteert Evora

Gepubliceerd op 21 juli 20, 16:36

ALKMAAR- AZ heeft dinsdag de transfervrije Elber Evora aangetrokken. De twintigjarige doelman komt over van Feyenoord en tekende een éénjarig contract, met de optie voor een aanvullend seizoen. De Kaapverdiër sluit aan bij Jong AZ.

Evora begon zijn loopbaan bij SC Feyenoord en stroomde in 2010 door naar de Rotterdamse proftak. Hier doorliep hij vanaf Onder 12 alle jeugdelftallen. De afgelopen seizoenen maakte hij deel uit van Jong Feyenoord en trainde mee met de hoofdmacht, waar hij meermaals bij de wedstrijdselectie zat.

Nationale team
In 2018 en 2019 werd de sluitpost opgeroepen voor het nationale team van Kaapverdië. Tot een debuut voor Tubarões Azuis kwam het nog niet.


Brandenburg: 'Heeft ons overtuigd'

"Elber heeft ons tijdens een stageperiode overtuigd van zijn keeperskwaliteiten", reageert Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij heeft bij Feyenoord een goede opleiding gehad. We zijn benieuwd hoe Elber zich dit seizoen gaat ontwikkelen. In eerste instantie traint hij mee met de A-selectie, om vervolgens aan te sluiten bij Jong AZ."

Insta
Bekijk op Instagram de reactie van Evora.


Foto's: Stefan Grooteman / AZ Media