AZ contracteert Friday

Gepubliceerd op 15 juli 16, 17:11
ALKMAAR- AZ heeft vrijdag de Nigeriaanse spits Fred Friday vastgelegd. De 21-jarige aanvaller is afkomstig van het Noorse Lillestrøm SK, waar hij momenteel de topscorerslijst aanvoert. Bij AZ tekent Friday een contract tot 2020.

Na een proefperiode van drie weken maakte Friday in 2013 de overstap van het Nigeriaanse Bujoc FC naar Lillestrøm. Op 21 september van dat jaar debuteerde de aanvaller voor die club tegen Hønefoss BK. In totaal maakte Friday in 57 wedstrijden 22 doelpunten in de Noorse Tippeligaen. Momenteel voert hij de topscorerslijst aan met acht goals in twaalf wedstrijden.

Huiberts: ‘Jonge, talentvolle spits’
“Met Fred halen we een jonge, talentvolle spits in huis”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Een type dat zowel met zijn rug als met zijn gezicht naar het doel toe kan spelen. Hij is fysiek enorm sterk en heeft een goede techniek. Met Fred zijn we goed op weg om het plaatje van de selectie compleet te krijgen. Iets dat ook wel nodig is, want over twee weken moeten we er al staan in de Europa League.”

Friday: ‘Eer voor AZ te spelen'
“Ik ben blij dat ik hier ben en het is een eer dat ik voor AZ ga spelen”, reageert Friday direct na de ondertekening van zijn contract. “AZ is een goede club en het is voor mij belangrijk dat ik het naar m’n zin heb waar ik speel. Ik hoop het team zo goed mogelijk te helpen, ga m’n best doen en wil doelpunten maken.”

Transfersom
Zoals gebruikelijk doet AZ geen uitlatingen over het transferbedrag dat met de komst van Friday gemoeid is.

Foto's: Paoline Kruijssen / AZ Media