AZ contracteert Garcia

Gepubliceerd op 20 februari 15, 13:22
ALKMAAR- AZ heeft de 17-jarige aanvaller Levi Garcia uit Trinidad en Tobago tot 2018 vastgelegd. Het talent komt eind november - als hij de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt - naar Nederland. AZ neemt hem over van Central FC, dat uitkomt op het hoogste niveau van Trinidad en Tobago.

Garcia is een linksbenige vleugelspits die op beide flanken uit de voeten kan. Hij kan ook als aanvallende middenvelder spelen. Garcia is momenteel jeugdinternational van Trinidad en Tobago. AZ bekeek hem vorige maand tijdens het CONCACAF Onder 20-toernooi, waar hij een goede indruk achterliet.

Stewart: ‘Rustig wennen’
“Levi Garcia is een interessante speler”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Hij heeft veel snelheid, een goed inzicht en een krachtig schot in zijn linkervoet. Levi komt in november naar AZ, waar hij eerst rustig mag wennen aan onze cultuur en de manier van voetballen. We zien in hem dus vooral een belofte voor de toekomst.”

Garcia: ‘Talenten krijgen kans’
“Ik ben heel blij met deze kans bij AZ”, zei Garcia. “Nederland staat bekend als een goed land om je als talent te kunnen ontwikkelen. AZ is één van de clubs waar veel talenten een kans krijgen. Ik hoop me snel aan te passen aan het Europese voetbal, waarna ik belangrijk wil worden voor AZ. De komende maanden ga ik keihard aan het werk in Trinidad en Tobago, om zo in topvorm naar Alkmaar te komen.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl