AZ contracteert Goudmijn

Gepubliceerd op 26 februari 18, 16:01
ALKMAAR- AZ heeft maandag de zestienjarige Kenzo Goudmijn gecontracteerd. De jeugdinternational signeerde een overeenkomst tot medio 2020. Dit seizoen maakt Goudmijn onderdeel uit van AZ Onder 19. In het oefenduel met KV Mechelen maakte hij al zijn officieuze debuut in AZ 1.

Goudmijn kwam via het Heerhugowaardse Reiger Boys bij de AZ Voetbalschool terecht. In 2012 maakte hij de overstap naar AZ Onder 12.

AZ 1
Na zijn officieuze debuut in september 2017 tegen KV Mechelen, mocht het talent tijdens de winterstop mee op trainingskamp naar het Spaanse Estepona. Daar deed hij één helft mee in de oefenwedstrijd tegen het Zwitserse FC St. Gallen.

Goudmijn: ‘Bevestiging’
“Ik speel nu in Onder 19 terwijl ik eigenlijk in Onder 17 hoor. Ik doe mijn best om uit te blinken en zo snel mogelijk een volgende stap omhoog te maken. Het is heel gaaf dat ik al twee keer een oefenduel met het eerste elftal heb mogen spelen. Ik weet dus wat er nog moet gebeuren om dat niveau te halen. Dit contract is alvast een mooie bevestiging dat ik op de goede weg ben”, aldus Goudmijn.

Huiberts: ‘Attractieve speler’
“We zijn blij dat we weer een talent uit onze opleiding hebben kunnen vastleggen,” reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Kenzo is een veelzijdige, aanvallende middenvelder die de attractieve manier van spelen van AZ verstaat. Hij is een aanvallend ingestelde speler met uitstekende technische en inzichtelijke vaardigheden.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl