AZ contracteert Koreniuk

Gepubliceerd op 06 juni 17, 13:17
ALKMAAR- AZ heeft dinsdag Kai Koreniuk vastgelegd. De 19-jarige aanvaller komt transfervrij over van Vitesse en tekent in Alkmaar een contract tot medio 2019 met een optie voor nog twee seizoenen. De linksbuiten sluit aan bij Jong AZ, dat volgend seizoen uitkomt in de Jupiler League.

Koreniuk, geboren in Daytona Beach in de Verenigde Staten, speelde sinds de zomer van 2013 in de jeugdopleiding van Vitesse. In zijn geboorteland kwam de linksbuiten onder meer uit voor Orlando City SC. De zoon van een Amerikaanse vader en Nederlandse moeder doorliep de jeugdelftallen van Oranje Onder 16 en Onder 18 en de Verenigde Staten Onder 17.

Tweede Divisie
Koreniuk speelde afgelopen seizoen negentien Tweede Divisie-wedstrijden voor Jong Vitesse en maakte daarin tien goals.

Koreniuk: ‘Goede stap voor mijn carrière’
“Ik denk dat dit een goede stap en kans is voor mijn carrière”, zegt Koreniuk na het zetten van zijn handtekening. “Ik kan mezelf bij AZ ontwikkelen door elke dag met betere spelers op het trainingsveld te staan. Ik heb snelheid en kan goed afwerken. Dat hoop ik volgend seizoen ook te laten zien in de Jupiler League. Ik wil bij Jong AZ zoveel mogelijk spelen en bewijzen dat ik het in me heb om mijn debuut te maken in het eerste elftal.”

Huiberts: ‘Blij met topscorer’
“Kai is een sterke, snelle en explosieve aanvaller die niet alleen als linksbuiten maar ook als spits kan spelen”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “We zijn blij dat we dit talent konden binnenhalen nu zijn contract bij Vitesse afliep. We hebben hem kunnen overtuigen om voor AZ te kiezen. Kai was vorig jaar topscorer van Jong Vitesse. Bij ons krijgt hij met Jong AZ een mooi podium in de Jupiler League om uiteindelijk de stap naar het eerste elftal te maken.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl