AZ contracteert Mayckel Lahdo

AZ contracteert Mayckel Lahdo

Gepubliceerd op 17 juni 22, 17:30

ALKMAAR- AZ heeft de negentienjarige buitenspeler Mayckel Lahdo vastgelegd. De aanvaller komt over van de Zweedse club Hammarby IF en heeft een contract getekend tot medio 2027. Lahdo sluit direct aan bij de selectie. 

Mayckel Lahdo komt uit de jeugd van Hammarby IF. Na huurperiodes bij IK Frej Täby en Hammarby TFF maakte hij in september vorig jaar zijn debuut voor Hammarby IF. 

Multifunctioneel
De in Stockholm geboren aanvaller is multifunctioneel en speelde dit seizoen al als linksbuiten, rechtsbuiten en spits. Bij Hammarby IF kwam hij sinds april, het begin van het seizoen, tot dertien wedstrijden waarin hij twee keer scoorde.

Lahdo: 'Zoveel wedstrijden als mogelijk'
Lahdo tekende vrijdag zijn contract en heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. "Ik kijk ernaar uit om te beginnen en alle spelers te ontmoeten. AZ is een mooie club. Ik houd van Nederland en het voetbal dat hier gespeeld wordt. Ik wil dit seizoen zoveel wedstrijden als mogelijk spelen en veel leren."

Concurrentie opvoeren
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts over Lahdo: "Mayckel is vooral een rechterspits. Hij heeft ook wel op links gespeeld, maar speelt voornamelijk aan de rechterkant. Hij heeft veel snelheid, een goede dribbel en een goede individuele actie. Wij denken dat hij zich dusdanig vlot gaat ontwikkelen dat hij bij AZ snel zijn wedstrijden kan gaan spelen. Hij moet de concurrentie gaan opvoeren op die positie en daar loopt hij niet voor weg."


Start seizoen
Op maandag 20 juni staat de eerste training voor het grootste gedeelte van de selectie weer op het programma. Voor Lahdo zal het zijn eerste training zijn. De aanvaller is na Mees de Wit de tweede aanwinst en als het aan Huiberts ligt komen daar nog meer spelers bij. "We zijn zeker nog niet klaar. We gaan ons gericht versterken en daar zijn we nog volop mee bezig."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl