AZ contracteert Sedlacek

Gepubliceerd op 05 juli 18, 16:57
ALKMAAR- AZ heeft donderdag de Tsjechische Richard Sedlacek gecontracteerd. De 19-jarige controlerende middenvelder komt over van Sparta Praag en tekent in Alkmaar een contract tot medio 2020 met een optie voor nog twee seizoenen. Sedlacek sluit aan bij Jong AZ.

Sedlacek genoot zijn jeugdopleiding bij Sparta Praag en was afgelopen seizoen aanvoerder van de Onder 19. Hij speelde onder meer vier UEFA Youth League-wedstrijden (1 goal). Daarnaast is de middenvelder zesvoudig jeugdinternational van Tsjechië Onder 19 (3 goals). Tot een debuut in de hoofdmacht van de Tsjechische recordkampioen kwam het niet.

Sedlacek: 'Eén van de beste jeugdopleiding'
“Dit is een grote stap in mijn carrière”, reageert Sedlacek op zijn transfer. “AZ is een goede club met één van de beste jeugdopleidingen. Ik ben een box-to-box-speler, die graag aan de bal is en doelpunten maakt.”

Bij AZ komt de jonge middenvelder in Ondrej Mihálik een landgenoot tegen. “Ik heb Ondrej al gesproken en hij helpt me waar nodig. Dat hij hier is, maakt het ook wat makkelijker voor mij. Ik heb er zin in.”

Huiberts: 'Volgende stap zetten'
Wij zijn blij dat we Richard hebben kunnen contracteren”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij is talentvolle controlerende middenvelder die comfortabel aan de bal is. Richard heeft alle Tsjechische jeugdelftallen doorlopen. Daarnaast was hij afgelopen seizoen aanvoerder van Sparta Praag Onder 19. Hij kan nu in de sterke Keuken Kampioen Divisie spelen en we hopen dat hij bij ons de volgende stap in zijn loopbaan kan zetten.”

Foto's Ed van de Pol / www.edvandepol.nl