AZ contracteert Van der Linden

Gepubliceerd op 15 mei 15, 15:38
ALKMAAR- AZ heeft Jop van der Linden tot de zomer van 2019 vastgelegd. De 24-jarige verdediger komt na dit seizoen over van Go Ahead Eagles, waar hij over een aflopende verbintenis beschikt. De linkspoot kan zowel centraal in de defensie als op de linkervleugel spelen.

Van der Linden speelt sinds 2012 voor Go Ahead Eagles, waarmee hij in 2013 promoveerde naar de Eredivisie. In Deventer maakt hij indruk als solide verdediger, die met zijn goede trap voor gevaar zorgt bij standaardsituaties.

Van den Brom
Voor zijn periode in de Adelaarshorst kwam Van der Linden uit voor Helmond Sport, AGOVV en Vitesse. Voor de Apeldoorner komt het in Alkmaar tot een hereniging met John van den Brom, de trainer die hem bij AGOVV liet debuteren in het profvoetbal.

Uitstekend
Ondanks de prestaties van Go Ahead Eagles maakt Van der Linden een uitstekend seizoen door. Zo staat hij in de top-10 van de Eredivisie qua succesvolle verdedigende acties. Ook offensief doet Van der Linden van zich spreken, met vier assists en een doelpunt.

Stewart: ‘Ontwikkeling doorgemaakt’
“We zijn erg tevreden met de komst van Jop van der Linden”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Hij is een betrouwbare verdediger, die zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje staat. Van der Linden wint veel verdedigende duels, heeft opbouwende kwaliteiten én is een specialist in dode spelmomenten. Zeker in de afgelopen twee jaar heeft hij een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, die hij vanaf komende zomer bij AZ kan voortzetten.”

Foto's: Ed van de Pol en VI Images