AZ contracteert Van Eijden

Gepubliceerd op 04 april 16, 10:23
ALKMAAR- AZ heeft een mondeling akkoord bereikt met Rens van Eijden over een overgang naar Alkmaar. De 28-jarige verdediger van NEC en tekent – onder voorbehoud van de medische keuring – een contract tot medio 2020. In Nijmegen loopt het contract van Van Eijden deze zomer af.

Van Eijden doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV en kwam eenmaal in actie voor de hoofdmacht: in het Champions League-duel met Liverpool. Na een verhuurperiode aan Willem II, waarvoor hij één seizoen uitkwam en 25 wedstrijden speelde, vertrok hij naar NEC. In Nijmegen kwam hij in zeven seizoenen tot nu toe tot 187 wedstrijden.

Huiberts: ‘Natuurlijke leider’
“Met Rens van Eijden halen we een ervaren en zeer solide verdediger in huis”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Rens kan op beide plekken in het centrum uit de voeten en is zowel verdedigend als opbouwend sterk. Bij NEC is hij al jarenlang een dragende kracht en aanvoerder. Hij is een natuurlijke leider, die het klappen van de zweep kent. Dat is iets waar een jonge ploeg als AZ behoefte aan heeft.”

Foto's: VI-Images