AZ contracteert Velthuizen

Gepubliceerd op 28 augustus 18, 17:59
ALKMAAR- AZ heeft dinsdag Piet Velthuizen vastgelegd. De 31-jarige doelman trainde al enige tijd mee met de selectie van John van den Brom en signeerde in het AFAS Stadion een contract tot medio 2019. Velthuizen zat sinds zijn vertrek bij Omonia Nicosia zonder club.

Door de blessure van Rody de Boer was AZ op zoek naar een extra doelman. Velthuizen gaat bij de Alkmaarders spelen met rugnummer 22.

Carrière
Velthuizen begon zijn carrière bij Vitesse. Zijn eerste officiële wedstrijd speelde hij op oudejaarsdag 2006 tegen Heracles Almelo (2-2). In 2009 maakte de Nijmegenaar zijn debuut in het Nederlands elftal in de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Japan. In 2010 verruilde de doelman de Arnhemse club voor het Spaanse Hércules, waarna de keeper na één seizoen weer terugkeerde. In de zomer van 2017 vertrok Velthuizen naar Israël om te spelen voor Hapoel Haifa. Hij maakte het seizoen 2017-2018 af bij Omonia Nicosia uit Cyprus. In totaal stond de goalie 264 officiële wedstrijden onder de lat.

Velthuizen: 'Eén-tweetje'
"Dit is een mooie stap”, reageert Velthuizen na het ondertekenen van zijn contract. “Een mooie club en ik heb een warm gevoel. John belde me op en vroeg of ik de rol van tweede keeper wilde invullen. Ik heb goede ervaringen met de trainer en voor mij was het dus een één-tweetje.”

Huiberts: 'Zochten ervaring'
“Het is bekend dat Rody geblesseerd is aan zijn schouder”, zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Vervolgens hebben we gekeken naar een stand-in en we wilden iemand met ervaring. Gelukkig was Piet beschikbaar. Hij heeft een goede indruk achtergelaten op de training en zodoende hebben wij hem een verbintenis aangeboden voor de rest van het seizoen.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Winnen
Wil jij door Velthuizen gesigneerde keepershandschoenen winnen? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in en maak kans!