AZ contracteert Vlaar

Gepubliceerd op 07 december 15, 15:02

ALKMAAR- AZ heeft een mondeling akkoord bereikt met Ron Vlaar over een contract tot medio 2016. De 30-jarige verdediger trainde al langer mee bij de Alkmaarders. Voor de WK-uitblinker van 2014 is het een terugkeer bij de club waar hij de jeugd doorliep en zijn profdebuut maakte.

Onder voorbehoud van een positieve medische keuring, tekent Vlaar waarschijnlijk nog deze week zijn contract. De verdediger gaat bij AZ met rugnummer 12 spelen.

AZ
Vlaar kwam als 11-jarige via Apollo’68 en SVW’27 in de AZ Jeugdopleiding terecht. In 2005 debuteerde hij onder Co Adriaanse in het eerste elftal. Dat seizoen bereikte de Hensbroeker met de Alkmaarders de halve finales van de UEFA Cup.

Huiberts: 'Kwaliteitsimpuls'
"We zijn erg blij met het vastleggen van Ron Vlaar", reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Hij geeft onze selectie een enorme kwaliteitsimpuls. Ik hoef niet uit te leggen wat zijn sterke punten zijn, dat heeft iedereen de afgelopen seizoenen kunnen zien. Vorig jaar was hij nog een drijvende kracht achter het succes van Oranje op het WK. Ook op mentaal gebied brengt Ron veel mee. Zijn aanwezigheid kan zowel de prestaties van het team als de ontwikkeling van medespelers stimuleren."

Oranje
Vlaar debuteerde in 2005 onder bondscoach Marco van Basten in het Nederlands elftal. Tot nog toe speelde hij 32 interlands (1 goal), het EK van 2012 en het WK van 2014. Bij dat laatste toernooi was Vlaar onbetwist basisspeler in het elftal van Louis van Gaal, dat in Brazilië de derde plaats behaalde.

Clubloopbaan
Na bij AZ te zijn doorgebroken in het profvoetbal, vertrok Vlaar in de winterstop van het seizoen 2005-2006 naar Feyenoord. Daar nam hij in 2012 als aanvoerder afscheid met een transfer naar Aston Villa, waar hij ook direct tot aanvoerder werd benoemd. In de Premier League kreeg Vlaar dankzij zijn onverzettelijke spel de bijnaam Big Ron.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl