AZ contracteert Wendt

AZ contracteert Wendt

Gepubliceerd op 31 januari 19, 10:43

ALKMAAR- AZ heeft donderdag de Zweed Rasmus Wendt gecontracteerd. De 18-jarige aanvaller komt over van BK Häcken. Wendt tekent een contract tot het einde van het huidige seizoen, met de optie voor nog twee seizoenen. Het talent liep in december al stage bij AZ en sluit nu aan bij de Alkmaarse beloften. 

Wendt doorliep de jeugdopleiding van Häcken en kwam voor de Onder 19 afgelopen jaar tot 21 wedstrijden en maakte daarin 17 goals.

Wendt: 'Een familiare en professionele club'
“Dit is een groot moment voor mij en mijn familie”, reageert Wendt na het zetten van zijn handtekening. “AZ is een prachtige club, dus ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan. Ik ben al een week op stage geweest en deed mee in een vriendschappelijke wedstrijd. Dat ging goed. AZ is een familiaire en professionele club. Ik kan hier werken met alleen maar specialisten. Het komende halfjaar focus ik mezelf op het aarden in Nederland. Hopelijk kan in dan in de toekomst de stap naar het eerste maken.”

Brandenburg: 'Slimme speler'
“We zijn heel blij dat we Rasmus hebben kunnen vastleggen”, reageert Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Het is mooi dat we hem komend halfjaar al in kunnen zetten binnen Onder 19 en Jong. Rasmus is een heel interessante speler, zeker op fysiek gebied. Hij is een jongen met snelheid en veel diepte in zijn spel. Daarnaast is hij technisch vaardig en kan hij goed tussen de linies spelen. Ik ben heel benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. Naast dat hij op school intelligent is, hij zit in zijn laatste jaar van het gymnasium, komt hij ook heel goed uit de cognitieve testen. Er zit nog veel rek in zijn ontwikkeling.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl