AZ dendert door in bekertoernooi

AZ dendert door in bekertoernooi

Gepubliceerd op 18 december 18, 22:32

ALKMAAR- AZ heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. In het AFAS Stadion werd PEC Zwolle met liefst 5-0 verslagen. Oussama Idrissi (2x), Guus Til, Mats Seuntjens en Fredrik Midtsjø verzorgden de goals.

Vanwege ziekte moest Thomas Ouwejan het bekerduel met PEC aan zich voorbij laten gaan. Daardoor begon Owen Wijndal voor het eerst dit seizoen in de basis. 

Tweemaal paal
De eerste grote kans was voor de Blauwvingers. Een heuse flipperkast voor het doel van AZ ging eerst via een Alkmaars been en vervolgens via Thomas Lam op de paal.

Vroege voorsprong
Aan de andere kant was het na tien minuten wél raak. Idrissi dribbelde van links naar binnen en roste de bal verwoestend in de verre kruising: 1-0.

Idrissi: 2-0
De 2-0 liet niet lang op zich wachten. In de achttiende minuut opende Adam Maher met een fantastische crosspass richting Mats Seuntjens, die de bal breed kopte naar de tweede paal. Daar stond Idrissi om de bal snoeihard achter PEC-keeper Diederik Boer te volleyen. De teller van de topscorer van het bekertoernooi kwam daarmee op zes goals.

Doelpunt Til
AZ bleef gaan en na een klein halfuur werd het zelfs 3-0. Een prima voorzet van Midtsjø werd door aanvoerder Til bij de eerste paal tegen de touwen gewerkt. Voor de middenvelder was het de derde wedstrijd op rij dat hij wist te scoren.

Rood Lam
PEC Zwolle kreeg het nog moeilijker toen het op slag van rust met tien man verder moest. Oud-AZ’er Lam, haalde de doorgebroken Seuntjens neer en kon op zijn verjaardag voortijdig naar de kleedkamer.

4-0 en 5-0
Direct na rust ramde de thuisploeg er nog twee bij op het scorebord. Til tikte vlak voordat Boer bij de bal was, breed op Seuntjens. De spits schoot op zijn beurt de 4-0 in het lege doel. Een minuut later gaf Zwollenaar Younes Namli de bal zomaar aan Midtsjø en die passeerde met een afgemeten schot de Zwolse doelman: 5-0.

Maher op de paal
In de 58e minuut waren de gastheren opnieuw dicht bij een doelpunt, maar nu ging een schot van Maher op de buitenkant van de paal. Vier minuten later werd een doelpunt van invaller Bjørn Johnsen afgekeurd vanwege buitenspel.

Kans Svensson
Jonas Svensson kreeg met 72 minuten op de klok ook een grote mogelijkheid op de 6-0, maar oog-in-oog met Boer schoof de Noor, die de aanvoerdersband droeg na de wissel van Til, voorlangs.

Wijndal
In de slotfase was Wijndal dicht bij zijn eerst goal in de hoofdmacht van AZ. De linksback kwam het strafschopgebied in, maar zag zijn schot op de binnenkant van de paal belanden.

In de koker
Uiteindelijk bleef het bij 5-0 en dat betekende dat AZ voor de achtste keer in acht jaar naar de laatste acht van het bekertoernooi ging. Zaterdagavond is de loting.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - PEC Zwolle 5-0 (3-0)
Achtste finales TOTO KNVB Beker

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar (46. Pantelis Hatzidiakos), Teun Koopmeiners, Owen Wijndal; Adam Maher, Guus Til (69. Albert Gudmuundsson), Fredrik Midtsjo; Calvin Stengs (59. Bjørn Johnsen), Mats Seuntjens, Oussama Idrissi. 
Opstelling PEC Zwolle: Diederik Boer; Kingsley Ehizibue, Thomas Lam, Bram van Polen, Kenneth Paal; Ouasim Bouy (46. Sepp van den Berg), Zian Flemming, Rick Dekker; Younes Namli, Mike van Duinen (67. Stanley Elbers), Vito van Crooij (71. Steff Kaptein).

Scoreverloop: 10. Idrissi 1-0, 18. Idrissi 2-0, 26. Til 3-0, 49. Seuntjens 4-0, 50. Midtsjø 5-0.
Gele kaarten: -.
Rode kaarten: 39. Lam (PEC Zwolle)
Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: 6.068
CTS Group Man of the Match: Idrissi

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Wedstrijd

5
KNVB Beker
AZ - PEC Zwolle
dinsdag 18 dec 2018, 20:45
Wedstrijd informatie
0