AZ en BDO scoren er op los

Gepubliceerd op 15 oktober 18, 15:15
ALKMAAR- Het AZ Business Team nam het vrijdag op tegen een formatie van BDO. Dit duel op het trainingsveld voor het AFAS Stadion leverde een spektakel op: 3-3. Een terugblik in woord en beeld.

De agenda’s werden in de zomer al getrokken. Het personeel van BDO had deze legendarische avond al ver vooraf met de zwarte marker gemarkeerd en geblokkeerd. 12 oktober 2018 , AZ Business Team – BDO Business Team. Vooraf zal BDO zich goed hebben ingelezen want de krantenkoppen logen er niet over de afgelopen weken. Voor wie het niet gelezen heeft, hier nog een korte review:

Het NHD kopte twee weken terug met: “Business Team AZ verslaat PEC met als grote winnaar het publiek”. Eind september was het de Groninger krant die vol lof sprak over het AZ Business Team: “Het Carillon, beter bekend als AZ Business Team, speelt met tam FC Groningen.”

In de wandelgangen gaat het gerucht dat supporter Thijssing belangen heeft bij BDO en het team van Spil op deze manier zo goed mogelijk heeft voorbereid voor de wedstrijd. Het was te zien dat BDO er geen gras over zou laten groeien. Een gemiddelde leeftijd van 22 jaar tegenover een gemiddelde leeftijd van 35 jaar bij het AZ Business team liet de mannen van Coaches Bruynesteijn en Kreuger licht trillen. Een flinke peptalk en vlijmscherpe warming-up zetten de mannen op scherp. De vaste leidsvrouw Marijke Nat had haar baantjes gelopen en was klaar om voor het eerste fluitsignaal te blazen.

De eerste helft
Aftasten, dichthouden en de bal het werk laten doen. Dat was het credo van het AZ Business Team. BDO liet zien dat het kwam om in ieder geval niet te verliezen. Met een sterk middenveld probeerden ze Van Leijen, Van Dijk en Brink te imponeren. Loon na werken zal de coach van BDO hebben gezegd want het team was in het eerste kwartier aan het razen. Gelukkig waren de eerste kansen voor AZ, zoals altijd hebben de spitsen even nodig om het vizier scherp te stellen. Van den Mosselaar, terug van weggeweest, had zijn gedachten al bij de derde helft en Brink had zijn schoenen nog in de doos zitten.

Speldenprikjes deelde het AZ Business Team uit maar echt gevaarlijk werden ze niet. Niet alleen voorin ging veel mis. Overal op het veld waren spelers te laat of dachten het te makkelijk op te lossen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat BDO op 0-1 voorsprong kwam. De eerste en tweede paal gedekt, iedereen een mannetje en een scherp indraaiende corner. Keeper Bonny die, zoals achteraf bleek, in de felle lampen van de lichtmasten keek greep mis. Tromp stond bij de tweede paal en vastgenageld. Samenvattend een weg gegeven doelpunt doordat het ontbrak aan scherpte. Al het publiek dacht dat het AZ Business Team wakker zou zijn, maar niets was minder waar.

Vijf minuten laten was het alsof BDO een trainingspartijtje aan het spelen was. AZ maakte ruimte voor de ingooi van BDO om vervolgens de middenvelder de bal simpel achter Bonny te schieten, 0-2. Waren ze nu dan wel wakker? Ja was het antwoord!! Duels werden gewonnen, de bal werd verplaats en met nog 3 minuten te spelen begon de mooiste aanval van de avond. Het publiek stond erachter en joelde: Tikkie-Takka-Tikkie-Takka-Tikkie-Takka! Zo gezegd zo gedaan. Wijnker onderschept, speelt van Leijen in, die met een Maher-achtige no-look pass Termaat wegstuurde. Kappen, draaien, kappen, voorzet en alsof van den Mosselaar op de trampoline stond kopte hij de bal diagonaal tegen de touwen, 1-2. Tijd voor de rust.

De tweede helft
De woorden van Bruynesteijn en Kreuger waren duidelijk. We hebben één goed moment gezien, drie minuten voor rust. De rest was gewoon te slap, te onzorgvuldig, niet des-AZ. Bal laten rollen, het Carillon laten draaien en duels winnen. Drie zaken die beter moesten. Zo gezegd zo gedaan, zo voelde het. Inmiddels was de A9 afgesloten omdat er auto’s stilstonden om het geluid van de bal te horen. Tik, Tak, Tik, Tak, oehhhh, Tik, Tak. Juist, moeten Kreuger en Bruynesteijn hebben gedacht. Het was AZ die de tweede helft de dienst uit maakte. Het Carillon begon daadwerkelijk te spelen met een hoofdrol voor van Leijen de Bos alias de Tulp. Een strakke pass van achteruit op van Leijen die met een wonderschone draai de verdediger te kijk zette zag Bos de diepte in lopen. Geen twijfel, strakke bal, gedragen door de wind en snoeihard op de lat. Pipo Inzaghi Bos was er als de kippen bij om de 2-2 te maken!

Tik, Tak, Tik
Bos neemt de titel ‘Pipo Inzaghi’ over van de geblesseerde spits de Boer. De Boer zal hard moeten werken om zijn plek in het elftal terug te verdienen. Feit blijft, het AZ Business Team is terug. 2-2! De inmiddels vol gelopen tribune begon te bewegen en werd onrustig. Zou het dan toch? Nee was het antwoord voorlopig. Het AZ Business liet het lopen, alsof ze er al waren. De druk ging eraf, het Tik, Tak, Tik geluid verdween en BDO mocht weer van zich doen spreken. Eerst een speldenprik die werkelijk prachtig wordt gepakt door Bonny. Een Manuel Neuer achtige redding hield AZ voor even op de been. Maar 5 minuten later was het dan toch BDO die aan het langste eind leek te trekken...

Wederom een corner waar alles fout ging. Los, nee toch niet, weg nee toch niet, 5 spelers op de grond en het was de spits van BDO die met zijn grote teen de Bal tegen van Dijk aan schoot waarna de bal lafjes over de doel-lijn rolde. 3-2 met nog 8 minuten.

De gashendel moest open. Voor de laatste minuten en gelukkig kon AZ het opbrengen om weer te gaan voetballen. Met nog 1 minuut was het uitblinker Bos die na een heerlijk pass de laatste verdediger blokte en de bal met keeper en al tegen de touwen joeg. Eindstand 3-3. De A9 kon weer open, de lichten konden uit en het massaal toegestroomde publiek kon wachten op de handtekeningen van de spelers. Een mooie voetbal-avond met veel strijd en bij vlagen heerlijk voetbal.

Derde Helft
De derde helft stond in het teken van elkaar leren kennen, sterke verhalen en gezelligheid. In het Spelershome van het AFAS Stadion werd door beide ploegen nagepraat. Nieuwe contacten werden gelegd en met veel plezier keken beide ploegen terug om een mooie avond.

Ook spelen tegen het AZ Business Team van AZ?
Train iedere maand mee met een select gezelschap ondernemers en leer hen op een informele manier kennen. Daarnaast speelt u thuis- en uitwedstrijden tegen andere eredivisie Business Clubs, dineert u vervolgens samen en kijkt u het Eredivisie-duel tussen beide hoofdmachten. Genoeg mogelijkheden om een gesprek aan te knopen, toch? Meer informatie via ook als je wilt spelen tegen het AZ Business Team.