AZ en Groningen scoren niet

Gepubliceerd op 18 augustus 19, 18:40

DEN HAAG- AZ heeft zondag het eerste puntenverlies van het seizoen geleden. In het Cars Jeans Stadion kwamen de Alkmaarders en FC Groningen niet tot scoren. Met de clean sheet brak AZ wel een achttien jaar oud record.

Met een vrije trap die net over het doel van Marco Bizot ging, kwam het eerste serieuze gevaar van Ajdin Hrustic. FC Groningen begon fel en was ook dreigend via Amir Absalem. De verdediger kopte na een corner van Ramon Lundqvist over.

Idrissi
Na de eerste Groningse storm was het woord aan Oussama Idrissi. Hij creëerde ruimte voor zichzelf, maar produceerde een afzwaaier. Op slag van rust zag Idrissi ook een poging uit een corner geblokt worden door Ko Itakura. Tussendoor was Groningen nog gevaarlijk via Hrustic en Kaj Sierhuis.

Overwicht
In de tweede helft had AZ meer een overwicht, al werd de Alkmaarse defensie nog wel twee keer flink op de proef gesteld door Mo El Hankouri. De invaller prikte oog in oog met Bizot voorlangs en schoot even later in de handen van de doelman.

Stengs
Toch was het de thuisploeg die na rust het meest nadrukkelijk naar een goal zocht. Calvin Stengs pegelde van ver rakelings naast en in de slotfase werd een scherp indraaiende corner van Stengs nog net over getikt door Sergio Padt. Ook maaide Idrissi in kansrijke positie over de bal na een voorzet van Yukinari Sugawara.

Record
Na de 0-0 in de Hofstad overheerste een teleurgesteld gevoel bij AZ, maar het leverde de club wel een record op. Niet eerder hield een Eredivisie-ploeg vanaf de start van het seizoen zo vaak op rij de nul als AZ, waar de teller op zeven staat. In totaal werden in 2019 al zeventien clean sheets in 25 duels genoteerd.

Debuut Kramer
Na iets meer dan een uur spelen loste Joris Kramer de voor het eerst in de basis gestarte Jordy Clasie af. Voor de verdediger uit eigen opleiding was het zijn officiële debuut in de hoofdmacht.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - FC Groningen 0-0
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Teun Koopmeiners, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Jordy Clasie (63. Joris Kramer), Thomas Ouwejan (77. Yukinari Sugawara); Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi.
Opstelling FC Groningen: Sergio Padt; Deyovaisio Zeefuik, Ko Itakura, Bart van Hintum, Amir Absalem; Azor Matusiwa, Ramon Pascal Lundqvist (71. Django Warmerdam), Ajdin Hrustic, Gabriel Gudmundsson (65. Mo El Hankouri); Kaj Sierhuis (82. Charlison Benschop), Sam Schrek.

Scoreverloop: -
Gele kaarten: Gudmundsson (FC Groningen).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 
8.563.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl 

Wedstrijd

0
Eredivisie
AZ - FC Groningen
zondag 18 aug 2019, 16:45
Wedstrijd informatie
0