AZ en Jansen langer door

Gepubliceerd op 02 april 21, 10:57

ALKMAAR- AZ en Pascal Jansen hebben een akkoord bereikt over een contract als hoofdtrainer tot medio 2023. De 48-jarige oefenmeester is sinds 2018 in dienst bij AZ en staat sinds december 2020 als eindverantwoordelijke voor de groep in Alkmaar. 

Sinds dat Jansen vanaf december het stokje overnam als hoofdcoach is AZ opgeklommen naar de derde plaats in de Eredivisie, met evenveel punten als nummer twee PSV. Tot dusver coachte hij 20 officiële wedstrijden voor AZ.
 
Trainer
Als voetballer speelde Jansen onder meer in de jeugd van AZ. Een zware blessure zorgde ervoor dat hij op 20-jarige leeftijd de overstap maakte naar het trainersvak, waar hij inmiddels 28 jaar in verschillende functies werkzaam is. Onder meer bij HFC Haarlem, Al-Jazeera (VAE), Al-Wahda FC (VAE), Vitesse, Sparta Rotterdam en PSV. In 2018 maakte hij de overstap van Hoofd Jeugdopleiding van PSV naar assistent-trainer van AZ.

Huiberts: ‘Logische stap om verder te gaan’
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is blij met de nieuwe verbintenis: “Pascal heeft sinds december laten zien dat hij weet wat er van een hoofdcoach van AZ wordt gevraagd, daarnaast kent hij onze organisatie en manier van werken. We zijn tevreden met de resultaten en spelers ontwikkelen zich door. Voor ons dus een logische stap om verder te gaan met elkaar."

Jansen: 'Vereerd'
“Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg van de club", reageert Jansen. Toch wil de 48-jarige trainer snel weer focussen op het voetbal: “Het seizoen is nog niet klaar en we hebben nog veel om voor te spelen.”