AZ en PAOK houden elkaar in evenwicht

AZ en PAOK houden elkaar in evenwicht

Gepubliceerd op 06 juli 22, 20:58

WIESEL- AZ speelde woensdagavond het tweede duel van de oefencampagne. Zaterdag begon die campagne met een wedstrijd tegen PEC Zwolle (3-1). Ditmaal was het Griekse PAOK de tegenstander van dienst. In Gelderland werd het 2-2. 

Het is inmiddels de derde dag van het trainingskamp in Epe. De eerste twee dagen werd een dubbel trainingsprogramma afgewerkt. Vanochtend stond er opnieuw een training op het programma ter voorbereiding op het oefenduel van vanavond. 

Snelle voorsprong
Het is PAOK dat sterker aan de wedstrijd begint dan AZ. Binnen vijf minuten komt de Griekse delegatie dan ook op een 0-1 voorsprong via Andrija Živković. Niet veel later wordt het ook 2-0 voor de Grieken. Uit een corner weet Peter Vindahl goed te redden, maar de bal blijft in de zestien hangen en kan worden binnengewerkt door Kargas Ioannis. 

Vangelis Pavlidis 
AZ moet vervolgens met een antwoord komen en dat lijkt het bijna te doen via de jarige Myron van Brederode. Hij geeft de bal voor op Dani de Wit, maar hij krijgt de bal niet in het doel van de Griekse doelman. Lang duurt het vervolgens niet voordat de Alkmaarders de aansluitingstreffer weten te vinden. Een goed uitgespeelde aanval eindigt bij - aanvoerder van de eerste helft - Vangelis Pavlidis die de bal achter Dominik Kotarski legt. Met die 1-2 stand gaan we vervolgens de rust in. 

Tweede helft
Met elf nieuwe namen begint AZ aan de tweede helft. Na een pass van Yusuf Barasi is het Iman Griffith die tot een kans komt, maar zijn schot wordt gepakt door doelman Živko Živković. AZ heeft vervolgens veel de bal en PAOK komt er nog maar weinig aan te pas. 

Eerste goal
In de 72e minuut komt AZ dan op gelijke hoogte. Na een slim balletje van Jelle Duin bewaart Mayckel Lahdo goed het overzicht. Hij vindt Iman Griffith die op fraaie wijze zijn eerste doelpunt voor AZ 1 maakt. Vlak voor tijd wordt Griffith opnieuw gevaarlijk, maar zijn inzet wordt dit keer geblokt door een verdediger. Daardoor eindigt de wedstrijd in 2-2. 

Voorbereiding
De voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang. Deze week is de ploeg van Pascal Jansen op trainingskamp in Epe. De komende tijd staan er nog diverse oefenduels op het programma. De volgende oefenwedstrijd in de eigen omgeving is op zondag 24 juli. Dan wordt in het AFAS Stadion geoefend tegen het Italiaanse Bologna.

UEFA Europa Conference League
De eerste officiële wedstrijd van het seizoen is op donderdag 21 juli. Dan treedt de ploeg van hoofdtrainer Pascal Jansen aan in de tweede kwalificatieronde voor een plek in de groepsfase van de UEFA Europa Conference League. De tegenstander komt uit het tweeluik tussen Tre Penne (San Marino) en Tuzla City (Bosnië en Herzegovina).

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ – PAOK 2-2 (1-2)
Vriendschappelijk

Opstelling AZ eerste helft: Peter Vindahl, Fedde de Jong, Pantelis Hatzidiakos, Maxim Dekker, Milos Kerkez, Peer Koopmeiners, Zico Buurmeester, Dani de Wit, Håkon Evjen, Vangelis Pavlidis en Myron van Brederode.
 
Opstelling AZ tweede helft: Hobie Verhulst, Aslak Witry, Sam Beukema, Lewis Schouten, Mees de Wit, Fredrik Midtsjø, Tijjani Reijnders, Iman Griffith, Mayckel Lahdo, Jelle Duin en Yusuf Barasi.

Scoreverloop: 5. Zivkovic 0-1, 13. Ioannis 0-2, 27. Pavlidis 1-2, 72. Griffith 2-2. 

Scheidsrechter: Rob Dieperink