AZ-eSporter Visser speelt Global Series

Gepubliceerd op 19 februari 21, 12:07

ALKMAAR- Dani Visser, eSporter van AZ, speelt aankomend weekend de derde kwalificatieronde van de FIFA Global Series, een van de meest prestigieuze eSports-evenementen ter wereld. In gesprek met AZ Media blikt hij terug op het afgelopen seizoen en legt hij uit wat de Global Series zijn.

Laten we beginnen met een korte terugblik op het afgelopen eDivisie-seizoen. Wat is daar jouw kijk op?
“Ik denk dat het over het algemeen best goed is gegaan. We hebben 80 tot 90% van het seizoen in de top-4 gestaan, een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van de zogenaamde Finals. Helaas hebben we het in de laatste weken laten liggen, waardoor we uiteindelijk Play-offs moesten spelen, waarin we verloren van RKC Waalwijk. Dat drukt toch een stempel op ons seizoen en mag niet gebeuren. Het tweede seizoen (de eDivisie bestaat uit twee seizoenen binnen één regulier voetbalseizoen) móeten we de Finals halen.”

Dan het spel zelf, dat verandert ieder jaar. Wat is jouw mening over dit FIFA-jaar?
“We spelen dit jaar met FIFA 21, naar mijn mening een flinke verbetering ten opzichte van de vorige editie. Natuurlijk bevat dit spel ook gekke dingen, dat zul je altijd houden, maar over het algemeen is deze FIFA veel leuker om te spelen. Dat komt voornamelijk omdat het in de nieuwste FIFA makkelijker is om te scoren, waardoor wedstrijden niet constant in 0-0 of 1-0 eindigen. Deze aanpassing maakt het leuker om te spelen.”

Dit weekend staat de derde kwalificatieronde voor de FIFA Global Series op het programma. Kun je wat meer vertellen over dat toernooi?
“FIFA Global Series is een wereldwijd toernooi, waarin de beste eSporters tegen elkaar uitkomen. Ieder jaar zijn er vijf kwalificatierondes, waarvan de derde komend weekend gespeeld wordt, en per kwalificatie kun je punten verdienen. Tijdens de laatste ronde eindigde ik in de top-6, waardoor ik veel punten scoor en naar minimaal de 22e plek van Europa ga klimmen. Uiteindelijk neemt de top-40 van Europa het op tegen spelers van andere continenten en de beste 16 daarvan gaan naar het WK."

Je hebt het over punten die je kunt verdienen tijdens de kwalificatie, hoe zit dat systeem in elkaar?
“De eerste wedstrijd wordt op seeding bepaald. Stel, er doen 1024 spelers me, dan speelt de nummer 1 tegen de nummer 1024, de nummer 2 tegen nummer 1023, enzovoorts. Als ik dan 22e sta, neem ik het op tegen nummer 1003. In het begin is het doorgaans niet super lastig, maar krijg je ook minder punten. Hoe meer je blijft winnen, hoe hoger je geplaatst wordt en hoe meer punten je krijgt per gewonnen wedstrijd.”

Komend weekend ben je live te volgen op het Twitch-kanaal van EA Sports, hoe bereid je je daarop voor?
“Om te beginnen heel veel oefenen. Dat doe ik normaal natuurlijk ook, maar nu nog nét iets meer. Deze week gebruik ik om nog de laatste puntjes op de i te zetten en verder ga ik gewoon realistisch de wedstrijd in. Mensen vinden de livestream op het Twitch-kanaal van EA.” 

Wat zijn je verwachtingen van aankomend weekend?
“Dat durf ik echt nog niet te zeggen. Ik speel namelijk tegen Dennis Verhoeven, de eSporter van PSV. In de competitie heb ik gelijkgespeeld tegen hem en daarnaast is hij een trainingspartner van mij, dus we kennen elkaar door en door. Tijdens trainingen wint hij soms dik van mij en win ik daarna weer dik van hem. Een voorspelling durf ik niet te maken, maar het wordt in ieder geval spannend.”

Waar kunnen mensen jou en je vorderingen in dit toernooi volgen?
“Mensen kunnen mij sowieso volgen op Instagram: @Danivisser. Daar plaats ik altijd updates over mijn speeldagen en de resultaten. Daarnaast kunnen mensen zich abonneren op mijn YouTubekanaal: Dani-Visser, waar ik toffe video’s plaats over mijn FIFA-activiteiten én post ik regelmatig op Twitter: @dvisser2001, want daar zit de FIFA-community. Als mensen daarnaast geïnteresseerd zijn in de eSports van AZ kunnen ze @AZeSports volgen op Instagram.”

Wanneer is jouw eerste wedstrijd?
“Ik start zaterdagavond om 18:15 uur met mijn eerste wedstrijd. Wanneer ik die win speel ik om 20:45 uur de tweede wedstrijd en om 22:25 uur de finale."

Heel veel succes en houd ons op de hoogte!
“Dankjewel! Dat zal ik zeker doen.”