AZ eSports op stoom

Gepubliceerd op 29 april 21, 13:28

ALKMAAR- Met zeven punten uit drie wedstrijden mag AZ eSports spreken van een goede week in de eDivisie. Met twee overwinningen en één gelijkspel klimmen Dani Visser en Gilles Bernard van de vijftiende plaats naar de tiende positie, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een plaats in de Play-offs. 

Op Koningsdag trapte Visser af op de XBOX tegen 'eDivisie-veteraan' Bryan Hessing. Een flitsende wedstrijd leverde een 4-0-overwinning op voor AZ. Op de Playstation nam Bernard het op tegen Cosimo Guarnieri. De Italiaan werd vorige week gepresenteerd als versterking voor Heracles, dat op zoek was naar een nieuwe speler. Een 0-2 nederlaag tegen de nummer zeven van Europa was voldoende voor AZ om drie punten in de wacht te slepen.

RKC Waalwijk - AZ
Het dubbele dinsdagprogramma ging om 20:00 uur verder tegen RKC Waalwijk. Met deze tegenstander hadden zij nog een appeltje te schillen: RKC ging ten koste van AZ naar de eDivisie-finals vorig jaar. Wederom werd eerst op de Playstation gespeeld, waar Visser met 1-0 onderuit ging. Bernard leek met een 2-1 overwinning één punt voor AZ in de wacht te slepen, tot hij in de blessuretijd een penalty tegen kreeg. Deze wist hij tot grote woede van zijn tegenstander te stoppen, waardoor Koningsdag voor AZ vier punten opleverde.

ADO Den Haag - AZ
Woensdag stond de wedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Bij winst zou AZ over de Hagenezen heen klimmen. In het eerste duel kwam Visser na een uur op voorsprong, die hij uiteindelijk nog wist te verdubbelen tot 0-2. De 0-1 nederlaag die Bernard leed was genoeg voor een overwinning.


Klimmen
Door zeven punten uit drie wedstrijden te behalen is AZ geklommen naar de tiende positie. Volgende week dinsdag staat er wederom een dubbele speelronde op het programma: dan staan de wedstrijden tegen FC Groningen en PEC Zwolle op het programma. Wil jij niets missen van al het nieuws rondom AZ eSports? Volg ons dan op Instagram!