AZ eSports van start in Predator eLeague

Gepubliceerd op 21 september 21, 11:07

ALKMAAR- AZ eSports gaat deze week van start in de Predator eLeague. De officiële gaming-competitie van de Keuken Kampioen Divisie telt dit jaar ook twee vertegenwoordigende elftallen vanuit de Jong-ploegen: AZ en FC Utrecht. Waar de eDivisie draait om het spel FIFA, draait het in de Predator eLeague om de game Rocket League.

Het team van AZ eSports wordt uitgebreid met Rocket League-spelers Bram, Matthijs, Sydney en Thomas. Per periode vormen drie spelers de basis met één reserve. Jens van der Flier neemt de leiding over dit team. Van der Flier is zelf eSporter in het spel FIFA, maar weet als geen ander hoe je als uithangbord voor de club fungeert. “Als eSporter van AZ heb je een voorbeeldfunctie. Ik ga de jongens daarin begeleiden en heb heel veel zin in dit project.”

Op de kaart
Ook de spelers zelf hebben zin in het seizoen. Matthijs: “Ik hoop dit jaar in de top zes te eindigen en AZ eSports op het gebied van Rocket League op de kaart te zetten.” Sydney: “Ik kijk ernaar uit om samen met het team deze uitdaging aan te gaan en AZ te vertegenwoordigen!”

Teamgevoel
Bram benadrukt direct het teamgevoel: “Ik heb vooral zin om in een team spelen waar iedereen goed op elkaar is ingespeeld. Ik hoop dit seizoen mooie wedstrijden te laten zien waarin iedereen goed zijn ding kan doen in het veld.” Thomas: “Met dit vaste team een hoog niveau halen is waar ik voor ga dit seizoen”.

Speeldata
De wedstrijden in de Predator eLeague worden gespeeld op donderdagavond en zijn live te volgen via Twitch. De eerste speelronde staat gepland voor 23 september.

Volg AZ eSports
Wil jij niets missen van al het nieuws rondom AZ eSports? Volg ons dan op Instagram!