AZ geeft winst weg in Venlo

AZ geeft winst weg in Venlo

Gepubliceerd op 25 november 18, 18:37

VENLO- AZ heeft zondagmiddag slechts een punt overgehouden aan het uitduel met VVV-Venlo. In De Koel kwam de thuisploeg in de blessuretijd terug tot 2-2. Door dit puntenverlies laat AZ de vierde plek in de Eredivisie glippen.

Vanwege de afwezigheid van Ron Vlaar zakte Teun Koopmeiners een linie naar achteren en begon Adam Maher opnieuw op het middenveld. Mats Seuntjens stond in de punt van de aanval. Albert Gudmundsson en Oussama Idrissi bestreken de Alkmaarse flanken.

Strafschop
AZ begon voortvarend aan het duel. Al na twee minuten kreeg Gudmundsson een enorme kans nadat de verdediging van VVV-Venlo mistastte. Het schot van de rechtsbuiten trof echter de paal. Drie minuten later werd de IJslander door Jerold Promes onderuit getrokken in het strafschopgebied. Op aanwijzing van de VAR legde scheidsrechter Jeroen Manschot de bal op de stip. Koopmeiners benutte de penalty feilloos: 0-1.

Idrissi
Na een kwartier verdubbelde Idrissi de score. De aanvaller zette twee verdedigers van VVV op het verkeerde been en schoot beheerst binnen: 0-2. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar na een half uur kon Peniel Mlapa uit het niets op Marco Bizot af. De spits van de Venlonaren schoof de bal in de rechterhoek: 1-2. Kort na de aansluitingstreffer kreeg AZ grote kansen via Idrissi en Guus Til, maar Lars Unnerstall en de lat stonden de 1-3 in de weg.

Slordig
In de tweede helft liep het minder gesmeerd bij de ploeg van John van den Brom. Slordigheden zorgden ervoor dat VVV zich in de wedstrijd knokte. Na een foute pass van Pantelis Hatzidiakos schoot Jay-Roy Grot naast het doel van Marco Bizot. Aan de andere kant kreeg AZ kansen op de 1-3 via Gudmundsson en Idrissi, maar de sterk keepende Unnerstall hield zijn ploeg op de been.

Blessuretijd
In het laatste kwartier wisselde VVV aanvallend en bleven de Limburgers stevig op de deur bonzen. Vlak voor het einde van de officiële speeltijd sloegen de stoppen door bij Peter van Ooijen. De middenvelder ging met gestrekt been richting de achillespezen van Adam Maher en moest met direct rood het veld verlaten. Diep in blessuretijd ging het toch nog mis voor AZ. Invaller Patrick Joosten bleef erg kalm in het strafschopgebied en schoot de Venlonaren naar een punt: 2-2.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
VVV-Venlo - AZ 2-2 (1-2)

Eredivisie

Opstelling VVV-Venlo: Lars Unnerstall; Moreno Rutten, Jerold Promes (78. Patrick Joosten), Nils Rösseler, Axel Borgmann (86. Christian Kum); Ralf Seuntjens, Danny Post (14. Peter van Ooijen), Tino-Sven Susic; Johnatan Opoku, Peniel Mlapa, Jay-Roy Grot.
Opstelling AZ: Marco Bizot: Jonas Svensson (90+2. Ricardo van Rhijn), Pantelis Hatzidiakos, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til. Adam Maher; Albert Gudmundsson (72. Stengs), Mats Seuntjens, Oussama Idrissi.

Scoreverloop: 7. Koopmeiners (pen.) 0-1, 15. Idrissi 0-2, 30. Mlapa 1-2, 90+3. Joosten 2-2.
Gele kaarten: Rösseler, Promes, Grot, Unnerstall (VVV-Venlo), Midtsjø (AZ).
Rode kaarten: Van Ooijen
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Toeschouwers: 8.000