AZ geeft zege uit handen

Gepubliceerd op 30 september 18, 16:24
ALKMAAR- AZ heeft zondag met 2-2 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. Al vroeg in het duel zette Oussama Idrissi de thuisploeg op voorsprong in het AFAS Stadion. Na de Zwolse de gelijkmaker leek Guus Til de wedstrijd in de 76e minuut te beslissen, maar vlak voor tijd kopte Zian Flemming raak.

Voorafgaand aan het duel met PEC werd Van den Brom gehuldigd voor zijn 182e officiële wedstrijd als trainer van AZ. Daarmee is hij recordhouder als het gaat om gecoachte wedstrijden voor de Alkmaarders. Hij laat kampioentrainers Louis van Gaal (181) en Georg Kessler (177) achter zich.

Van Rhijn
De eerste grote kans kwam op naam van Ricardo van Rhijn. Jonas Svensson behield in de zestien goed het overzicht, maar van een meter of zeven kreeg Van Rhijn de bal niet tussen de palen: over.

Openingstreffer
De tweede kans was wel raak. Idrissi zocht in de tiende minuut de combinatie met de jarige Thomas Ouwejan, waarna hij de bal weer terug kreeg en met binnenkantje links binnen tikte: 1-0.

Gelijk
Terwijl AZ goede kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden via Van Rhijn (over), Til (naast) en Ouwejan (over), kwam PEC Zwolle in de 36e minuut op gelijke hoogte. Mike van Duinen ontfutselde de bal van de langwachtende Vlaar, waarna Vito van Crooij kon overnemen en oog in oog met Marco Bizot raak schoot.

Paal
Niet veel later leek de schade verder op te lopen, toen Van Duinen na slecht uitverdedigen de bal hard op de paal schoot.

Kansjes
Na de rust was het meest sprankelende er vanaf en kansen waren dan ook spaarzaam. Invaller Mats Seuntjens schoof de bal na ruim een uur net naast, niet veel later kopte Til in kansrijke positie de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Til 2-1
In de 76e minuut kwamen de Alkmaarders toch op voorsprong. Svensson gaf de bal laag voor en door miscommunicatie tussen oud-AZ’er Thomas Lam en doelman Mickey van der Hart kreeg Til de bal voor zijn voeten. De captain tikte vervolgens simpel raak in het lege doel: 2-1.

Flemming 2-2
Vlak voor tijd verspeelde de Alkmaarse formatie de zege. Van Duinen snelde over de linkerflank, gaf voor en vond het hoofd van Flemming. De invaller stormde door het centrum en knikte sterk de 2-2 achter Bizot.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - PEC Zwolle 2-2 (1-1)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar (56. Adam Maher), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø, Gudmundsson, Til; Bjørn Johnsen (56. Mats Seuntjens), Oussama Idrissi.
Opstelling PEC Zwolle: Mickey van der Hart; Kingsley Ehizibue, Thomas Lam, Bram van Polen, Kenneth Paal; Gustavo Hamer, Denis Genreau (64. Zian Flemming), Rick Dekker (83. Gianluca Scamacca); Younes Namli (78. Stanley Elbers), Mike van Duinen, Vito van Crooij.

Scoreverloop: 10. Idrissi 1-0, 36. Van Crooij 1-1, 76. Til 2-1, 88. Flemming 2-2.
Gele kaarten: Svensson (AZ), Paal, Dekker, Van Crooij (PEC Zwolle).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 15.354
Dusseldorp BMW Man of the Match: Guus Til

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl