AZ gelijk tegen Man United

AZ gelijk tegen Man United

Gepubliceerd op 03 oktober 19, 20:46

DEN HAAG- AZ heeft donderdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen Manchester United. Door het gelijke spel heeft AZ na twee Europa League-wedstrijden twee punten in Groep L.

Arne Slot voerde tegen de Engelse grootmacht noodgedwongen één wijziging door. Jonas Svensson kreeg in het uitduel met FK Partizan een rode kaart en zat daardoor op de tribune. Yukinari Sugawara verving de Noor.

Boadu buitenspel
Na een openingsfase met veel balbezit voor Man United, leek de thuisploeg in de elfde minuut op 1-0 te komen. Na een korte hoekschop kopte Myron Boadu de bal achter David de Gea, maar deed dat in buitenspelpositie.

Redding De Gea
Niet veel later kreeg Oussama Idrissi een afgeslagen hoekschop voor zijn voeten. De Marokkaan legde ‘m nog een keer goed en haalde hard uit, alleen lag ook De Gea in de korte hoek. De bijbehorende hoekschop werd net over gekopt door Dani de Wit.

Vlaar op de lijn
Na een klein halfuur viel ook de eerste kans voor Manchester United te noteren. Diogo Dalot hield een bal nog nét binnen en gaf strak voor op Mason Greenwood. De jonge Engelsman haalde direct uit, maar zag hoe Ron Vlaar op de lijn redding bracht.

Volley Sugawara
Na rust waren het de Engelsen die goed uit de kleedkamer kwamen. Echt grote kansen leverde dat niet op voor de bezoekers. Aan de andere kant volleyde Sugawara een voorzet van Idrissi over.

Poeier Wijndal
Die volley was voor AZ het sein om het heft weer in handen te nemen. Dat resulteerde na 71 minuten in een heerlijk schot van Owen Wijndal, die uit hoek werd getikt door De Gea.

Geen strafschop
Niet veel later hadden de Alkmaarders een strafschop verdiend, maar de Litouwer Gediminas Mazeika vond het niks. Daarna werd de handsbal van Brandon Williams niet waargenomen.

Idrissi
Ook Idrissi deed mee aan de aanvalsdrang van de gastheren. Eerst streepte hij de bal vanuit de lucht naast de goal, vervolgens dribbelde hij naar binnen en vond hij met zijn inzet de vuisten van De Gea.

Wissels United
Met het inbrengen van Marcus Rashford, Jesse Lingard en Scott McTominay kreeg United wat meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in de 85e minuut in een kans voor Lingard die de bal op zijn slof nam en net voor het doel van Marco Bizot langs schoot.

Tijdrekken
In de slotfase zette AZ nog wel aan, alleen echt grote kansen kreeg het niet meer. Dat was mede ingegeven door een tijdrekkende De Gea. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - Manchester United 0-0
Europa League

Opstelling AZ: Marco Bizot; Yukinari Sugawara, Ron Vlaar, Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit (Pantelis Hatzidiakos), Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi.
Opstelling Manchester United: David de Gea; Diogo Dalot, Victor Lindelöf, Marcos Rojo, Brandon Williams; Juan Mata (82. Scott McTominay), Angel Gomes, Nemanja Matic, Fred, Daniel James (63. Marcus Rashford); Mason Greenwood (77. Jesse Lingard).

Scoreverloop: -
Gele kaarten: Dalot (Man United).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Gediminas Mazeika(Ltu)
Toeschouwers: 13.863


Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl