Bekijk AZ - Genk live

Gepubliceerd op 25 juli 20, 10:19

ALKMAAR- AZ begint zaterdag 25 juli om 13:00 uur tegen KRC Genk aan de oefencampagne van het seizoen 2020-2021. Het vriendschappelijk duel met de Belgisch kampioen van 2019 vindt plaats achter gesloten deuren, maar is wel live te zien via het YouTube-kanaal van AZ.

Genk is viervoudig kampioen van België en veroverde haar laatste landstitel in 2019, toen nog onder trainer Philippe Clement (nu Club Brugge). Het afgelopen seizoen eindigden de Limburgers als zevende in de voortijdig afgebroken Jupiler Pro League. Daardoor greep Genk naast een Europees ticket.

Wolf
De uittredend kampioen begon het afgelopen voetbaljaar met een nieuwe trainer: Felice Mazzu. Vanwege de slechte resultaten werd de Belg in november de laan uitgestuurd. Zijn vervanger werd de huidige trainer van KRC Genk, Hannes Wolf. De Duitser werd in 2017 onder meer kampioen van de 2. Bundesliga met VfB Stuttgart.

Selectie
Voor het Nederlandse publiek is Cyriel Dessers een bekende naam in de huidige selectie van Genk. De spits werd afgelopen seizoen met vijftien goals mede-topscorer van de Eredivisie, waardoor de Heraclied een transfer afdwong naar Genk. Daarnaast heeft het met onder anderen Junya Ito (Japan), Mats Daehli Möller (Noorwegen), Jhon Lucumí (Colombia), Jere Uronen (Finland) en Patrick Hrosovsky (Slowakije) een aantal ervaren internationals in de ploeg.

Ongeslagen
Voor Genk is de voorbereiding al langer bezig. In de oefencampagne zijn ze nog ongeslagen. Op 15 juli werd gewonnen van Union Sint-Gilles (3-1), waarna ook Excelsior (4-1) overtuigend werd verslagen. Woensdag speelden de Belgen met 3-3 gelijk tegen FC Utrecht. 

Live
AZ - KRC Genk wordt gespeeld achter gesloten deuren, maar is live te zien op het YouTube-kanaal van AZ. Het commentaar wordt verzorgd door Rob Mooij. Zorg dat je geen moment mist van de voorbereiding van AZ en abonneer direct op AZ TV.


Wedstrijd

0
Oefenwedstrijden
AZ - KRC Genk
zaterdag 25 jul 2020, 13:00
Wedstrijd informatie
1