AZ GreenTeam van start

Gepubliceerd op 29 november 13, 11:13
ALKMAAR- In het AFAS Stadion heeft donderdag de aftrap plaatsgevonden van het AZ GreenTeam. Dit is een initiatief van AZ en partijen als Energy Valley, Energy Board, Ontwikkelingsbedrijf NHN en de gemeente Alkmaar met als doel netwerken, kennisdelen en zaken doen rond het thema energie en duurzaamheid.

Bij de kick-off voorafgaand aan het Europa League-duel met Maccabi Haifa (2-0) kwamen diverse genodigden te spreken over het thema duurzame energie. Namens AZ voerde onder anderen directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands het woord, terwijl Jaap Bond sprak in zijn functie van Gedeputeerde Duurzame Energie van de Provincie Noord-Holland en voorzitter van het Energy Board en Frank Brandsen namens de Stichting Energy Valley NHN. HvCEnergy ondertekende de eerste overeenkomst met het AZ GreenTeam.

Knooppunt
Het AZ GreenTeam is hét knooppunt voor de energietransitie en duurzaamheid in Noord-Holland. Interactieve netwerkbijeenkomsten gekoppeld aan thuiswedstrijden van AZ verbinden MKB’ers, overheden, woningcoörporaties, multinationals en kennisinstellingen. Zo kunnen zij hun netwerk en kennis versterken, bestaande duurzaamheidsprojecten verbeteren, nieuwe duurzaamheidsprojecten ontwikkelen en een breed publiek informeren, enthousiasmeren en mobiliseren.

Gerbrands: ‘Gefaseerd verduurzamen’
“Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen de bedrijfsvoering van AZ”, aldus Toon Gerbrands. “We hebben de ambitie om het AFAS Stadion gefaseerd te verduurzamen. Met het gebruik van restwarmte van de Huisvuilcentrale voor de warmtevoorziening en het gebruik van 100 procent groene stroom zijn hiermee de eerste stappen reeds gezet. We willen met het AZ GreenTeam meer groene projecten opstarten door samen met bedrijven en burgers de verdere verduurzaming van onze omgeving vorm te geven.”

Themabijeenkomsten
Binnen het AZ GreenTeam komen thema’s aan bod als ‘Benut de zon’ en ‘Grondstoffenschaarste’. Via themabijeenkomsten werken de leden zelf aan het verbreden van hun kennis en netwerk en mobiliseren zij het publiek bij de energietransitie.

Kijk voor meer informatie op AZ.nl/greenteam 

Foto's: Paoline Kruijssen / AZ Media