AZ haalt Brežančić

Gepubliceerd op 04 augustus 15, 19:10
ALKMAAR- AZ heeft de Serviër Rajko Brežančić vastgelegd. De 25-jarige linkervleugelverdediger komt over van Cukaricki Stankom, waarmee hij dit seizoen nog in de voorrondes van de Europa League actief was. Brežančić heeft in Alkmaar een contract getekend tot medio 2018.

Brežančić sluit na het afhandelen van enkele formaliteiten aan bij de selectie van John van den Brom. De verdediger speelde deze maand al drie competitiewedstrijden en vier Europa League-duels. Door zijn Europese reeks met Cukaricki zou hij voor AZ eventueel in de groepsfase van de Europa League weer inzetbaar zijn.

Stewart: ‘Fel in duels’
“Met Rajko Brežančić halen we een sterke vleugelverdediger in huis”, zegt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart tevreden. “Hij is ontzettend fel in de duels en beschikt over veel snelheid. Rajko heeft een goed positioneel inzicht, waardoor hij verdedigend vaak op de juiste plaats staat. Ook heeft hij aanvalsdrang. Daarnaast heeft hij een behoorlijk aantal wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam staan. Rajko kan er dus direct voor ons staan.”

Loopbaan
Brežančić is een product van de alom geroemde jeugdopleiding van Partizan Belgrado, waar hij in 2007 debuteerde in het profvoetbal. Daarna kwam hij via Teleoptik (verhuur), Metalac Gornji Milanovac en Bežanija in 2013 bij zijn huidige club Cukaricki Stankom terecht.

Landskampioen
In totaal speelde Brežančić 141 competitieduels in Servië (4 goals) en kwam hij tot tien Europese wedstrijden (0 goals). In 2009 pakte hij met Partizan het landskampioenschap en de beker; vorig seizoen won hij met Cukaricki Stankom wederom de nationale beker.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl