AZ haalt doelman Rochet naar Alkmaar

Gepubliceerd op 24 mei 14, 13:10
ALKMAAR- AZ heeft zaterdag de Uruguayaanse doelman Sergio Rochet Álvarez tot de zomer van 2016 vastgelegd. De 21-jarige keeper was eerder al twee weken op proef in Alkmaar. Hij komt vanuit zijn vaderland over van topclub Danubio, waar hij zijn officiële debuut nog niet maakte.

Rochet - 1.90 meter lang - geldt in Uruguay als een beloftevolle doelman. Hij speelde in meerdere nationale jeugdelftallen, waaronder in Uruguay Onder 21. Rochet is tevens in het bezit van een Italiaans paspoort.

Stewart: ‘Atletisch vermogen’
“Sergio Rochet heeft zowel in gescoute wedstrijden als tijdens zijn stage in Alkmaar een goede indruk gemaakt”, reageerde Earnest Stewart. “Sergio heeft lengte en atletisch vermogen. Hij sluit aan bij de A-selectie en mag zich via Jong AZ bewijzen. Allereerst krijgt hij van ons rustig de tijd om te wennen aan het land, onze club en onze manier van voetballen.”

Rochet: ‘AZ een grote club’
“Ik ben natuurlijk heel blij met dit contract en de overstap naar AZ. Ik ga genieten van de gedachte”, zei Rochet na het ondertekenen van zijn contract. “AZ is een grote club. Voordat ik hier kwam kende ik de club al van televisie en internet. Daarnaast werd ik tijdens mijn stageperiode in Alkmaar goed opgevangen door de mensen die hier werken. Mijn sterkste punten zijn mijn kracht, snelheid en lengte. Deze transfer is voor mij een unieke kans en ik hoop dat ik dat de komende jaren het beste van mezelf kan laten zien.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl