AZ haalt Mühren naar Alkmaar

Gepubliceerd op 27 augustus 14, 19:00
ALKMAAR- AZ heeft woensdag Robert Mühren tot de zomer van 2017 vastgelegd. De 25-jarige spits komt per direct over van FC Volendam. Mühren is momenteel topscorer van de Jupiler League, met zes doelpunten in drie competitiewedstrijden.

Mühren maakt al langer indruk aan De Dijk. De spits - die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan - staat op 50 treffers in 105 optredens voor FC Volendam. Dit seizoen baarde de Volendammer opzien door binnen een kwartier vier keer te scoren in het uitduel met FC Oss (0-4 zege).

Mühren: ‘AZ grote club'
“Ik ben er erg trots op dat ik bij een grote club als AZ ga voetballen", reageert Mühren na de ondertekening van zijn contract. "Mijn ouders waren emotioneel en ook oom Arnold was positief over deze stap. Als topscorer van de Jupiler League hoop je dat er belangstelling komt, maar dat bleef een tijd uit. Toen AZ zich meldde waren we er snel uit. Ik ben erg gemotiveerd en ga vechten voor mijn plek. Hopelijk kan ik zaterdag al debuteren tegen FC Dordrecht, de club waar ik in 2011 ook al mijn profdebuut tegen maakte."

"Het zal wennen worden om op een niveau hoger te gaan acteren", gaat de Volendammer verder. "Maar ik denk dat mijn speltype heel goed past in de Eredivisie. Ik ben technisch sterk en goed in het positiespel. In de Jupiler League wordt er toch vooral vechtvoetbal gespeeld. Hopelijk kan ik het voorbeeld van Klaas-Jan Huntelaar, Nacer Chadli en Dries Mertens volgen. Mijn doel? Basisspeler worden en veel doelpunten maken."

Stewart: ‘Zeer doelgericht’
“Met Robert Mühren hebben we een zeer doelgerichte aanvaller aangetrokken”, zegt AZ’s Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart tevreden. “Wat opvalt is zijn zakelijke manier van afronden. Van Robert hoeft het niet fraai, als de bal maar tussen de palen gaat. We denken dat hij dit seizoen nog meer stappen in zijn ontwikkeling gaat maken. Hopelijk trekt hij in de Eredivisie de lijn door die hij in de Jupiler League heeft ingezet. Dan gaat AZ nog een hoop plezier aan hem beleven.”

Tol
AZ heeft een zeer positieve ervaring met een spits uit Volendam. Pier Tol groeide in de jaren ’80 uit tot een publiekslieveling in Alkmaar. In 294 officiële duels voor AZ maakte de technicus 108 treffers. In 1981 werd Tol met AZ landskampioen. Voor Mühren betekent zijn overgang van Volendam naar AZ ook een verhuizing binnen vertrouwd gebied: hemelsbreed nog geen dertig kilometer.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl